Heracles Almelo heeft een nederlaag geleden in het oefenduel met SC Cambuur. In het Cambuurstadion troffen beide ploegen elkaar in voorbereiding op het nieuwe seizoen. De wedstrijd werd gespeeld met twee helften van 60 minuten. SC Cambuur versloeg Heracles Almelo met 4-1.

Nog voor het begin van de wedstrijd moest de ploeg van John Lammers een eerste tegenvaller verwerken. Thomas Bruns stond aanvankelijk in de startopstelling geposteerd. Echter moest hij voor het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jochem Kamphuis al vervangen worden door Melih Ibrahimoglu.

Na iets meer dan tien minuten op de klok viel de openingstreffer. Na een overtreding op Anas Ouahim mocht Jetro Willems aanleggen vanaf een meter of 25. Een fraaie voorzet volgde, waarna Sven Sonnenberg kon binnen tikken.

Heracles Almelo kon niet lang genieten van de voorsprong. Twee minuten na de openingstreffer viel de gelijkmaker al, eveneens na een vrije trap. In eerste instantie kopte Youns El Hilali tegen de paal, maar vanuit de rebound was het Uldrikis die de 1-1 op het scorebord zette.

Tactisch steekspel

Het oefenduel in Leeuwarden was een goede testcase voor de trainers van beide ploegen. De aanwezige toeschouwers kregen een tactisch steekspel voorgeschoteld met kansen over en weer. Na 27 minuten had zomeraanwinst Jizz Hornkamp bijna de 1-2 op zijn schoen. De spits kwam echter een teenlengte tekort om een voorzet van Navajo Bakboord te verwerken tot een doelpunt.

Op enkele speldenprikjes na bleven grote kansen uit in het Cambuurstadion. Na 60 minuten voetballen stond de 1-1 nog op het scorebord en was het aan andere spelers om zichzelf te laten zien.

Tweede helft

In de tweede helft, met twee nieuwe elftallen binnen de lijnen, was het de thuisploeg die het best uit de startblokken schoot. Cambuur-aanvaller Remco Balk werd vrijgespeeld en kon vrij doorlopen richting het doel van Timo Jansink. De jonge doelman bleef goed staan en wist het 1-op-1 duel te winnen.

De redding van Jansink bleek niet voldoende, want in de nastoot wist Alex Bangura de bal voor het doel te slingeren, waarna Milan Smit de bal toch achter Jansink tegen de touwen kon schieten: 2-1. Heracles Almelo moest in de achtervolging en probeerde via vleugelaanvallers Nankishi en Wehmeyer aan de gelijkmaker te komen, maar het lukte de Almeloƫrs niet om een vuist te maken.

Halverwege de tweede helft kwam Robin Jalving in het veld. De doelman verving Timo Jansink in het doel en mocht de laatste dertig minuten volmaken.

Na bijna 45 minuten spelen in de tweede helft kreeg SC Cambuur een strafschop van scheidsrechter Kamphuis. Een schot van Visser raakte de hand van Jannes Wieckhoff, waarna Milan Smit mocht aanleggen vanaf elf meter. Hij stuurde Jalving de verkeerde kant op en verdubbelde de marge naar twee: 3-1.

Slordig balverlies op het middenveld zorgde voor een nieuwe uitbraak van SC Cambuur. Een steekpass van Milan Smit zette Remco Balk vrij voor het doel en hij faalde niet. De aanvaller zorgde voor de 4-1.

SC Cambuur – Heracles Almelo: 4-1
’12 | 0-1: Sven Sonnenberg
’14 | 1-1: Robert Uldrikis
’77 | 2-1: Milan Smit
‘102 | 3-1: Milan Smit (p)
‘110 | 4-1: Remco Balk

Opstelling SC Cambuur
1e helft: Van Osch, Veldman (58. De Koe), Van der Veen, Mercera, Tol, Pichel, De Jong, Sylla, Van der Water, El Hilali (31. Schaapman), Uldrikis

2e helft: Van Osch (90. Minnema), Bergsma, Bangura, Balk, Van Kaam, Smit, De Koe, Van der Meer, Schaapman (90. Visser), Van der Werff, Kooistra

Opstelling Heracles Almelo
1e helft: Bucker, Bakboord, Sonnenberg, Bultman, Willems, Ibrahimoglu, De Keersmaecker, Ouahim, Limbombe, Hornkamp, Hansson

2e helft: Jansink (90. Jalving), Wieckhoff, Cestic, Olde Keizer, Roosken, Scheperman, Vejinovic, Engels (105. Van Oorschot), Wehmeyer, Satriano, Nankishi