Heracles Almelo speelde aan het eind van het trainingskamp in Billerbeck tegen Preussen Münster. Op vrijdag 14 juli 2023 werd op een bomvol Sportzentrum Helker Berg de traditionele oefenwedstrijd om 18.00 uur afgewerkt. De oefenwedstrijd bestond uit twee keer een uur spelen. De Heraclieden keken al vroeg tegen een 2-0 achterstand aan. De ploeg van John Lammers kwam wel tot twee keer toe dichterbij, maar de marge van twee werd steeds vakkundig door de tegenstander uit Münster hersteld.

Gerrit Wegkamp doet Heracles Almelo pijn in het eerste kwartier
De kersverse kampioen uit de Regionalliga kwam beter uit de startblokken dan de kampioen uit de Keuken Kampioen Divisie. Binnen het kwartier was het tweemaal spits Gerrit Wegkamp die wist te scoren namens Preussen Münster. Na amper vijf minuten spelen schoot hij de bal diagonaal in de verre hoek achter doelman Brouwer. In de 13e minuut kreeg Wegkamp een harde lage voorzet van aanvoerder Lorenz die hij vervolgens binnen schoof. Zo keek Heracles Almelo al vroeg tegen een 2-0 achterstand aan. Heracles Almelo zette daar slechts één kans tegenover. Jizz Hornkamp kreeg een heerlijke boogbal van Willems achter de laatste lijn, maar zijn volley verdween vlak naast het doel.

Doelpuntrijke slotfase van het eerste uur
Een lange pauze van weinig doelpunten volgde. Tot de slotfase van de eerste helft. Jetro Willems kreeg de bal vlak voor de achterlijn en besloot eens uit te halen. Met succes! De 2-1 plofte achter doelman Schulze Niehues. Niet heel veel later bracht Preussen Münster de marge weer naar twee. Mee opgekomen verdediger Simon Scherder volleerde een voorzet van de rechterkant knap binnen. Vlak voor het fluitsignaal van de rust komt Heracles Almelo opnieuw dichterbij. Scheperman en Ouahim sneden door de defensie. Eerstgenoemde legt breed op Ouahim die in een nagenoeg leeg doel binnenschuift: 3-2.

Marge voor de derde keer naar twee
Ook de vernieuwde opstelling van Heracles Almelo werd afgebluft door de groen-zwarten uit Münster. Preussen scoorde de 4-2 door een doelpunt van Deters. Hij bleef kalm oog in oog met Bucker en werkte beheerst af.

Satriano over de schreef
De scheidsrechter van dienst leek in de ogen van de Heraclieden een penalty over het hoofd te zien. Tot frustratie van Limbombe die daarvoor een gele kaart ontving. De frustratie was nog niet weg, want amper een minuut later ging Antonio Satriano veel te hard door op het onderbeen van een verdediger van Münster. Direct rood! Pogingen om de oefenwedstrijd met elf tegen elf af te maken werden geweigerd door de scheidsrechter. Ondanks dat Heracles Almelo met tien man verder moest kreeg het nog wel een grote kans via Bryan Limbombe in de allerlaatste minuut. Hij stuitte op doelman Müller die de bal naast tikte.

Preussen Münster – Heracles Almelo: 4-2 (3-2)
5. Gerrit Wegkamp (1-0), 13. Gerrit Wegkamp (2-0), 52. Jetro Willems (2-1), 56. Simon Scherder (3-1), 59. Anas Ouahim (3-2), 66. Thorben Deters (4-2).

Gele kaarten: Marko Vejinovic, Bryan Limbombe, Thomas Bruns
Rode kaart: Antonio Satriano

Opstelling Heracles Almelo
Eerste helft:
Michael Brouwer, Jannes Wieckhoff, Sven Sonnenberg, Stijn Bultman, Jetro Willems, Marko Vejinovic, Sem Scheperman, Anas Ouahim, Abed Nankishi (45. Melih Ibrahimoglu), Jizz Hornkamp (45. Elias Sierra), Emil Hansson

Tweede helft:
Koen Bucker, Navajo Bakboord (110. Robin Polley), Sava Cestic, Chiel Olde Keizer, Ruben Roosken, Thomas Bruns, Brian de Keersmaecker, Diego van Oorschot, Lasse Wehmeyer, Antonio Satriano, Bryan Limbombe

Opstelling Preussen Münster
Eerste helft:
Maximilian Schulze Niehues, Simon Scherder, Thomas Kok, Alexander Hahn, Luca Bazzoli, Rico Preißinger, Dominik Schad, Marc Lorenz, Daniel Kyerewaa, Malik Batmaz, Gerrit Wegkamp

Tweede helft:
Tom Müller, Lukas Frenkert, Niko Koulis, Jano Ter Horst, Darius Ghindovean, Luca Bazzoli, Shaibou Oubeyapwa, Thorben Deters, Yassine Bouchama, Marvin Benjamins, Gerrit Wegkamp (75. Keleb Nwubani).