Dinsdag 11 juli, de tweede Billerbeck Update over het jaarlijkse trainingskamp in de Duitse stad gelegen in de Kreis Coesfeld. Na de eerste training vlak na aankomst op maandag, stond vandaag een zware VCT (voetbalconditietraining) en bosloop op het programma.

Training op de Helker Berg

Het is een jaarlijkse traditie om de eerste voorbereidingen op het nieuwe seizoen te treffen op de Helker Berg. Heracles Almelo werkt dit seizoen immers voor de 26e keer een trainingskamp af in Billerbeck. Op het sportcomplex van DJK-VfL Billerbeck worden de trainingen van de selectie afgewerkt.

Het is dinsdagmorgen om 09.45 uur precies als de eerste spelers aan komen lopen op het trainingsveld. Onder toeziend oog van enkele supporters, mediavertegenwoordigers en andere belangstellenden maakt de selectie zich klaar voor de training.

Hieronder een fotoreportage van de VCT-training.

Foto’s: NESimages.nl

Bosloop

Na de ochtendtraining werden de plannen voor de middagsessie gewijzigd. In plaats van een tweede training op het veld zou de selectie later op de dag een bosloop afwerken. Onder leiding van fysiek trainer Rick Aben werd er meer dan 6 kilometer afgelegd in de bosrijke omgeving van Hotel Weissenburg, de verblijfplaats van de Heraclieden.

Navajo Bakboord over interlandperiode met Suriname: “Het was bijzonder”

De eerste dagen van het trainingskamp zijn meteen de eerste ‘werk’dagen van Navajo Bakboord. De 24-jarige verdediger voegde zich maandag weer bij de selectie na zijn verlengde vakantie. Bakboord heeft namelijk een extra interlandperiode achter de rug. De geboren Amsterdammer speelde met Suriname in Florida de Gold Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Puerto Rico. Suriname verloor het duel na strafschoppen, waardoor de ploeg van bondscoach Aron Winter zich niet wist te kwalificeren voor het eindtoernooi.

Voor Bakboord was het evengoed een mooie ervaring. “Ik ben eigenlijk altijd voor Nederland uitgekomen en dat vond ik al een eer. Maar dat is op gegeven moment opgehouden en toen werd ik benaderd door mijn moederland. En het was nu natuurlijk bijzonder om voor Suriname te spelen, en ook in de basis te starten”, vertelde Bakboord voor de camera’s van Heracles TV.

Bekijk hieronder het volledige interview met Navajo Bakboord.

Resterend weekschema

Woensdag:
10.00 uur – Training

Donderdag:
10.00 uur – Training
17.00 uur – Training

Vrijdag:
10.30 uur – Training
18.00 uur – Oefenwedstrijd: Preussen Münster – Heracles Almelo

Zaterdag:
10.00 uur – Training