Heracles Almelo heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen in winst omgezet. De Almelose Selectie werd in tropische omstandigheden met 1-5 aan de kant gezet. De treffers werden gescoord door Diego van Oorschot (2x), Amas Ouahim, Abed Nankishi en Sem Scheperman. Het doelpunt van de Almelose selectie werd gescoord door Tim Breukers.

Breukers scoort namens Almelose selectie
De formatie van John Lammers had een aantal minuten nodig om op temperatuur te komen. Emil Hansson mikte na veertien minuten net naast na een lange rush van Lasse Wehmeyer. Adriano Satriano liet in de minuten daarna twee kansen liggen. Hij schoot eerst op de bovenkant van de lat en kopte in een volgende aanval rakelings naast. Na goed twintig minuten was het wel raak dankzij een geplaatst schot van Anas Ouahim.

Heracles Almelo liet vervolgens het tempo wat zakken. Emil Hansson was na 41 minuten dichtbij een treffer maar mikte over de kruising. De Almelose Selectie kreeg op slag van rust een corner en profiteerde onmiddellijk. Tim Breukers reageerde attent en kopte binnen.

Heracles Almelo neemt afstand na rust
De tweede helft werd begonnen met een compleet nieuw elftal. Het spel was energieker dan voor de rust en al na drie minuten was het raak. Diego van Oorschot verzorgde een heerlijke pass. Abed Nankishi omspeelde de doelman en rondde keurig af.

Jizz Hornkamp had drie minuten later moeten scoren. De spits kopte van dichtbij over het doel. In de 54ste minuut leek de 3-1 wel te vallen na een mooie vloeiende aanval. De treffer van Bryan Limbombe werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarna begon het hoofdstuk Diego van Oorschot. Hij tikte in de 56ste minuut binnen na een mooie aanval en twee minuten later trof de middenvelder doel met een droge knal. De hattrick was na bijna een uur spelen compleet geweest. Het snoeiharde schot deed de lat trillen.

Sem Scheperman leek halverwege de tweede helft eveneens te scoren maar ook deze goal werd afgekeurd. De middenvelder had in de 78ste minuut meer succes met een bekeken schot. De slotfase werd nog gemarkeerd door twee schoten van Melih Ibrahimoglu. Beide keren ging de bal over het doel.

Almelose Selectie – Heracles Almelo 1-5 (1-1)
20. Anas Ouahim 0-1, 44.Tim Breukers 1-1, 48.Abed Nankishi 1-2, 56. Diego van Oorschot 1-3, 58. Diego van Oorschot 1-4, 78. Sem Scheperman 1-5.

Opstellingen Heracles Almelo:
Eerste helft: Robin Jalving, Robin Polley, Sava Cestic, Justin Hoogma, Jetro Willems, Brian de Keersmaecker., Marko Vejinovic, Anas Ouahim, Lasse Wehmeyer, Antonio Satriano, Emil Hansson

Tweede helft: Timo Jansink, Chiel Olde Keizer, Sven Sonnenberg, Stijn Bultman, Ruben Roosken, Sem Scheperman, Diego van Oorschot, Thomas Bruns, Abed Nankishi (76.Melih Ibrahimoglu), Jizz Hornkamp (76.Elias Sierra), Bryan Limbombe.

Opstellingen Almelose selectie:
Eerste helft: Patrick Nitert, Tim Breukers, Martijn Olde Olthof, Wybe Kram, Rik Dijkstra, Danny Meijer (22. Bryan Kappert), Koen Lubbers, Jochem Ooink, Patrick Ponsteen, Thijs Hindriks, Sander Janssen

Tweede helft: Roberto Stopel, Tim Breukers (65. Rik Dijkstra), Burak Basut, Stefan Olde Olthof, Nick Ketting, Huub Grobben, Bryan Kappert (65. Jochem Ooink), Sam Hesselink, Badr Hamdaoui, Koen Lubbers (65. Patrick Ponsteen), Nick Schuur