Dinsdagavond vond de jaarlijkse Vrijwilligersavond plaats op Erve Asito. Vrijwilligers en vaste collega’s sloten op feestelijke wijze het seizoen 2022-2023 gezamenlijk af.

Algemeen directeur Rob Toussaint nam het woord en sprak alle genodigden toe. “We hebben met elkaar een fantastisch seizoen 2022-2023 achter de rug. Twee periodetitels, een promotie en als kers op de taart behaalden we op 19 mei het kampioenschap van de Keuken Kampioen Divisie,” begon Toussaint zijn toespraak. “Onze spelers en staf hebben op het veld uitstekend gepresteerd, maar aan ieder succes ligt er een goede basis aan ten grondslag. En die basis hebben de vrijwilligers gelegd. Jullie allemaal zijn als vrijwilliger onmisbaar binnen onze club en het succes van de club is ook zeker jullie succes.”

Martin Kosters verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar 2022-2023

Na het openingswoord van Toussaint volgde de uitverkiezing voor Vrijwilliger van het Jaar. Traditioneel wordt op iedere Vrijwilligersavond een ‘Vrijwilliger van het Jaar’ gekozen om deze vrijwilliger extra in het zonnetje te zetten. Dit jaar werd Martin Kosters verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar. Martin is sinds 2009 als vrijwilliger betrokken bij de begeleiding van de line-up van de Herakids bij alle uitwedstrijden. Iedere twee weken zorgde Martin ervoor dat meereizende Herakids de avond van hun leven beleefden en samen met de selectiespelers het veld mochten betreden bij de uitwedstrijden.

Joop van Leeuwen, 50 jaar vrijwilliger

Waar Joop is, is Jannie en waar Jannie is, is Joop. Beiden echte Heraclieden in Hart en Nieren en ook beiden vrijwilliger bij onze club! Joop is al 50 jaar actief binnen de club en heeft o.a. bij de kassa gezeten voor de kaartverkoop vóór het stadion, waar hij de zaken uitstekend op orde had. Op de Vrijwilligersavond 2022-2023 werd hij – samen met zijn vrouw Jannie – gehuldigd voor zijn inzet gedurende 50 jaar voor onze club. Een prachtig jubileum waar de club onwijs trots op is. Heracles Almelo is Joop en Jannie zeer dankbaar voor hun tomeloze inzet.

Janny en Rieks Bijlstra

Sinds 2008 is het een traditie dat kinderen aan de hand van spelers het veld opkomen voorafgaand aan de wedstrijden. Vanaf dag één heeft Janny Bijlstra met haar man Rieks aan haar zijde deze line-up bij nagenoeg alle thuisduels verzorgd. Janny en Rieks hebben daarmee precies 15 jaar met veel liefde en passie deze line-up verzorgd voor onze Herakids. Waar Rieks helaas in verband met fysieke klachten moet stoppen, gaat de club samen met Janny kijken naar een andere invulling om haar te behouden als vrijwilliger.

Freddy Tijhof en Piebe Elzinga nemen afscheid

Freddy is een bekend gezicht binnen Heracles Almelo. Iedereen kent Freddy, en Freddy kent iedereen. De afgelopen periode hebben we Freddy vooral aan de weg zien staan als parkeerwacht wanneer er weer een evenement in het stadion georganiseerd werd. Freddy stond altijd klaar voor de club. Na liefst 24 jaar actief te zijn geweest voor de club neemt hij afscheid als vrijwilliger.

Piebe Elzinga is al zo’n 20 jaar vanuit de politie betrokken bij de voetbal. Sinds jaar en dag zet hij zich in voor de veiligheid van de supporters. Hij gaat al jarenlang mee met alle uitwedstrijden om zorg te dragen voor onze meereizende supporters. Bovendien is hij bij de thuiswedstrijden ook altijd aanwezig. Op Erve Asito draagt hij zorg voor de bezoekende supporters. Op de Vrijwilligersavond 2023 neemt ook hij afscheid.

Freddy, Janny, Rieks, Piebe en alle andere vrijwilligers, namens iedereen binnen Heracles Almelo bedankt voor jullie fantastische inzet en geweldige liefde voor onze club!