Heracles Almelo heeft zich versterkt met Jizz Hornkamp. De 25-jarige spits komt over van Willem II. Hornkamp tekent in Almelo een contract tot medio 2026, met een optie tot een extra seizoen.

“Heracles Almelo is een grote club die thuishoort in de Eredivisie”, vertelt Hornkamp bij zijn presentatie. “Ik kan me goed vinden in het plan dat me is voorgeschoteld en bij de speelwijze van de club. Als spits wil je niets liever dan aanvallend voetbal spelen.” 

“Jizz is een echte spits met een uitstekende opleiding en Eredivisie-ervaring. Hij heeft een geweldige mentaliteit en past bij de manier van spelen die wij voor ogen hebben”, zegt technisch directeur Nico-Jan Hoogma.

Hornkamp doorliep de jeugdopleiding van Ajax, AZ en SC Heerenveen. In Friesland maakte hij in 2018 zijn debuut in het profvoetbal. Na zijn periode bij de club uit het noorden vertrok Hornkamp in 2019 naar FC Den Bosch waar hij tweeënhalve seizoen speelde. In de winterstop van het seizoen 2021/2022 tekende de spits bij Willem II. In zijn laatste seizoen bij de Tilburgers kwam Hornkamp tot negen doelpunten en zes assists in 32 wedstrijden.

In Almelo gaat Jizz Hornkamp spelen met rugnummer 23.