In oktober 2022 kondigde Heracles Almelo aan dat de club vanaf het seizoen 2024-2025 over wil gaan op een natuurgrasveld. De club is al enkele jaren in gesprek met CVV Oranje Nassau en de Gemeente Almelo om te kijken naar kansen om deze transitie mogelijk te maken en deze voorbereidingen hebben geleid tot de start van de werkzaamheden om deze langgekoesterde wens te realiseren. Op 30 mei jl. is het plan Ossenkoppelerhoek goedgekeurd door de Gemeenteraad en de eerste fase richting het natuurgrasveld is inmiddels in een gevorderd stadium beland. 

Aanleg trainingsvelden
Vanaf 2024-2025 wil Heracles Almelo haar thuiswedstrijden spelen op natuurgras. Naast een verbouwing in het stadion betekent het ook een verbouwing buiten het stadion. Omdat een natuurgrasveld betekent dat er niet meer in het stadion kan worden getraind, wil de club graag een tweetal nieuwe trainingsvelden en een ‘performance-strook’ aanleggen naast het stadion, zodat de selectie vanaf 2024 daarop kan trainen.

Grondwerkzaamheden afgerond
Het bestaande grasveld van CVV Oranje Nassau is in goede samenwerking met Heracles Almelo na de aankondiging van de plannen ontmanteld. Vervolgens hebben de grondwerkzaamheden plaatsgevonden om het veld in de ideale conditie te krijgen om een goed natuurgrasveld op aan te leggen. Al het leidingwerk is aangelegd: drainage, beregening en veldverwarming. 

Het inzaaien van het grasveld vindt begin juli plaats. Voor die tijd worden de lichtmasten van het trainingsveld al geplaatst. 

Volgende stappen
De volgende stappen richting het einde van deze zomer zijn gericht op de bestrating rondom het trainingsveld. Daarnaast wordt hekwerk aangelegd, zoals omheiningen, balkenvangers en leunhekwerken.

In de loop van volgend jaar wordt de bouw gestart van het vervolg van het nieuwe trainingscomplex. Zodra de laatste wedstrijd van het komende seizoen op Erve Asito is gespeeld, dan zal de kunstgrasmat in het stadion worden verwijderd. Vanaf dat moment gaan we volop bezig om het voetbalseizoen 2024-2025 op een goed natuurgrasveld af te trappen.