In een bijzondere samenwerking tussen Heracles Foundation en de bibliotheken van Almelo, Nijverdal, Hardenberg, Borne, Wierden en Twenterand is het leesbevorderingsproject ‘Scoor een Boek!’ met groot succes uitgevoerd. Gedurende acht weken hebben kinderen uit maar liefst 58 verschillende klassen deelgenomen aan dit project, dat uiteindelijk resulteerde in een indrukwekkend totaal van 7.538 gelezen boeken.

‘Scoor een Boek!’ heeft als doel kinderen, in de groepen 5 en 6 van de betrokken basisscholen, enthousiast te maken voor lezen door middel van de combinatie van sport en boeken. Het project stimuleert hen om zoveel mogelijk boeken te lezen gedurende een bepaalde periode, waarbij ze punten verdienen voor elk gelezen boek. Deze punten werden dit jaar persoonlijk verzameld, wat een element van competitie toevoegde aan het project.

De samenwerking tussen Heracles Foundation en de genoemde bibliotheken heeft ervoor gezorgd dat het project op grote schaal kon worden uitgevoerd in de regio. In totaal hebben 32 basisscholen deelgenomen, wat betekent dat veel kinderen de kans hebben gehad om plezier te beleven aan lezen en nieuwe boeken te ontdekken.

Michael Brouwer, de keeper van Heracles Almelo, zorgde als ambassadeur van het project dat deze top verliep. Daarnaast was er nog een gedeelte van de selectie betrokken bij het project. Zo waren Sem Scheperman, Lasse Wehmeyer, Robin Jalving, Koen Bucker, Chiel Oude Keizer, Timo Jansink en Lucas Schoofs aanwezig bij de persconferentie.

De persconferentie, onderdeel van het project, was een tussentijdse challenge voor de kinderen. De leerlingen mochten vragen voorbereiden en vervolgens de speler interviewen die langskwam op hun school.

Om het project op een sportieve manier te eindigen, vond er een speciale afsluiting plaats. Hierbij kwamen de deelnemende kinderen samen om hun prestaties te vieren en te genieten van diverse sportieve activiteiten. Het was een feestelijke gelegenheid, waarin niet alleen het leesplezier werd benadrukt, maar ook het belang van beweging en gezondheid.

Het totaal behaalde aantal gelezen boeken van 7.538 boeken is een fantastisch resultaat en geeft het succes van het project aan. Door de combinatie van lezen en sport is niet alleen de leesvaardigheid van de kinderen verbeterd, maar hebben ze ook ervaren hoe leuk en waardevol lezen kan zijn.

Heracles Foundation en de bibliotheken van Almelo, Nijverdal, Hardenberg, Borne, Wierden en Twenterand kijken met trots terug op het succesvolle verloop van het project. Ze bedanken alle deelnemende kinderen, leerkrachten, ouders en andere betrokkenen voor hun enthousiasme en inzet.

Wil je meer weten over het project ‘Scoor een Boek!’ of ben je geïnteresseerd in andere projecten? Bezoek dan de website van Heracles Foundation (heracles.nl/foundation) voor meer informatie.