Heracles Almelo heeft zich gekroond tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. De zege op Jong Ajax (2-0) was daarvoor voldoende. Samuel Armenteros en Lucas Schoofs namen de doelpunten voor hun rekening.

De eerste speldenprikken van de wedstrijd kwamen van Anas Ouahim. De middenvelder schoof de bal in zowel de tweede als de vijfde minuut naast. In de zesde minuut kreeg Jong Ajax een dot van een kans. Michael Brouwer redde knap op een inzet van Ar’Jany Martha. Heracles Almelo kreeg in de twaalfde minuut de volgende kans. Tom de Graaff werkte een schot van Emil Hansson net naast. Nauwelijks een minuut later kroop Heracles Almelo door het oog van de naald toen Ar’Jany Martha de bal in kansrijke positie naast gleed.

Samuel Armenteros breekt de ban

Heracles Almelo bleef zoeken naar een treffer. Justin Hoogma was er in de achttiende minuut dichtbij. Zijn inzet van dichtbij belandde in de handen van Tom de Graaff. Vijf minuten later viel de o zo welkome 1-0. Samuel Armenteros werd de diepte ingestuurd, was de tegenstander te slim af en plaatste de bal onberispelijk in de verre hoek.

De formatie van John Lammers bleef de druk op de ketel houden. Een kopbal van Lucas Schoofs ging in de 29ste minuut ruim naast. De kopbal van Sven Sonnenberg, twee minuten later uit een vrije trap van Thomas Bruns, was gevaarlijker. De bal ging van dichtbij net over het doel. Anas Ouahim mikte in de 34ste minuut van afstand eveneens over en de laatste mogelijkheid voor de rust was voor Jong Ajax. Het schot van Silvano Vos ging echter naast.

Jong Ajax had in de eerste minuten na de rust het balbezit. De eerste kans was echter voor Heracles Almelo. Anas Ouahim schoof de bal in de 53ste minuut rakelings voorlangs. De gasten kregen enkele minuten later een mogelijkheid. Het schot van Gabriel Misehouy werd geblokt door Marco Rente.

Lucas Schoofs alert bij de tweede paal

Heracles Almelo had het lastig in deze fase. Emil Hansson nam in de 67ste minuut het doel onder vuur. Tom de Graaff wist de inzet te pareren. De 2-0 viel vier minuten later. De voorzet was van Emil Hansson. Via een kluts belandde de bal bij Lucas Schoofs en hij tikte bij de tweede paal binnen: 2-0. De feestvreugde was zo groot dat er voorwerpen op het veld werd gegooid. Scheidsrechter Jochem Kamphuis moest daarom de wedstrijd, conform de nieuwe regels van de KNVB, staken.

Het duel werd na tien minuten hervat. Emil Hansson nam een kwartier voor tijd onder vuur maar zag de bal enkele centimeters langs de paal gaan. De volgende kans was voor Anas Ouahim. Het schot werd door Tom de Graaf gepareerd. De middenvelder kreeg in de 85ste minuut wederom een dot van een kans maar mikte nu rakelings naast. Een schot van Emil Hansson werd in de negentigste minuut gekeerd door Tom de Graaff. Jong Ajax kreeg de laatste kans van de wedstrijd. Michael Brouwer reageerde echter attent. Daarna kon het feest beginnen.