Heracles Almelo heeft uitstekende zaken gedaan in de titelstrijd door NAC Breda met 0-3 te kloppen. Emil Hansson, Marko Vejinovic en Lasse Wehmeyer scoorden de doelpunten in een wedstrijd die pas na de rust tot leven kwam. De thuisclub moest het duel met tien man uitspelen na een rode kaart voor Roy Kortsmit.

De thuisclub probeerde het na twee minuten met een schot van Matthew Garbett maar Michael Brouwer redde zonder problemen. Heracles Almelo kreeg gaandeweg de eerste helft meer balbezit. Het creƫren van kansen bleek lastig. Het bleef bij een geblokt schot van Lucas Schoofs in de 21ste minuut. NAC Breda kwam eveneens niet tot kansen en de 0-0 bij de rust was dan ook een logisch resultaat.

Marko Vejinovic en Navajo Bakboord moesten het spel na de rust van impulsen voorzien. De eerste Almelose kans diende zich aan in de 51ste minuut. Emil Hansson mikte echter rakelings naast. NAC Breda zorgde in de 56ste minuut voor gevaar. Het schot van Jesaja Herrmann werd door Michael Brouwer gepareerd. De tegenaanval leverde de 0-1 op. Anas Ouahim behield het overzicht en Emil Hansson tekende met een bekeken schot voor doelpunt nummer negenennegentig in dit seizoen.

NAC Breda begon vervolgens aan te dringen. Michael Brouwer reageerde in de zeventigste minuut attent op een foutieve terugspeelbal van Marko Vejinovic en hield een minuut later ook-Jesaja Herrmann van scoren af. De doelman stond in de 82ste minuut op de goede plek bij een inzet van Elias Omarsson.

Heracles Almelo leek een lastige slotfase tegemoet te gaan maar de thuisclub moest vijf minuten voor tijd met tien man verder omdat Roy Kortsmit Sem Scheperman torpedeerde. Zijn vervanger Pepijn van de Merbel had vervolgens geen enkele kans op een schitterende vrije trap van Marko Vejiovnic van buiten de zestien waarmee treffer nummer honderd een feit was. De feestvreugde werd even later nog groter toen Lasse Wehmeyer Pepijn van der Merbel omspeelde en de 0-3 liet aantekenen. Lucas Schoofs kreeg ver in blessuretijd nog een dot van een kans maar mikte voorlangs.