Heracles Almelo speelt in de zevenendertigste ronde van de Keuken Kampioen Divsiie uit tegen NAC Breda.

Het eerste duel in het betaalde voetbal werd gespeeld in de Eredivisie en dateert van 13 april 1963. Jacques Visschers miste namens de thuisclub een strafschop maar NAC kwam op 1-0 dankzij Frans Vermeulen. Vlak na de rust bepaalde Dick Reekers de eindstand op 1-1. Later dat jaar, op 15 december, ging het mis aan de Beatrixstraat. Heracles verloor met 5-0 door de treffers van Gerrie Saris (3x), Jan van Gorp en Wim Groenewegen. Het laatste duel in deze periode werd gespeeld op 14 maart 1965. Gescoord werd er niet.

Het duurde vervolgens tot de jaren tachtig voordat beide ploegen elkaar weer troffen. Het strijdtoneel was in die periode de Eerste Divisie. Heracles won op 11 maart 1987 met 0-2 dankzij twee doelpunten van Steve Goble. Later dat jaar, op 2 september, gingen de punten eveneens mee naar Almelo. Hans Galbenbeld en Jan van Staa scoorden namens Heracles. Hubert Baardemans trof doel namens de thuisclub. NAC was de jaren daarna baas in eigen huis met de 8-0 van 30 januari 1993 als absoluut dieptepunt. Pierre van Hooijdonk scoorde drie keer. John Lammers (2x), Ton Lokhoff (2x) en Geert Brusselers tekenden voor de overige treffers.

Heracles Almelo ging pas op 11 maart 2000 weer naar Breda. De thuisclub, inmiddels spelend in het Rat Verlegh Stadion, won met 2-0 door de treffers van Regilio Simons en Nebojsa Gudelj. Een nieuwe treffen in Breda stond op de rol voor 10 december 2015 en vond plaats in de Eredivisie. NAC Breda won het duel, dat lange tijd stil lag vanwege een stroomstoring, met 2-1 door de treffers van Johan Vonlanthen en Patrick Zwaanwijk. Rudy Jansen scoorde het Almelose doelpunt.

NAC Breda was vervolgens weer enige tijd baas in eigen huis. Heracles Almelo kon in deze periode twee keer een gelijkspel pakken. Op 10 maart 207 werd het 1-1. Arne Slot zette de thuisclub op voorsprong. Igor Gluscevic tekende voor de gelijkmaker. De editievan 9 augustus 2009 werd, vanwege een straf voor NAC, zonder publiek gespeeld. Het duel leverde geen doelpunten op.

De editie van 1 mei 2011 had het nodige te bieden. NAC Breda nam via Matthew Amoah een voorsprong maar moest na twintig minuten met tien man verder na een rode kaart voor Csaba Feher. De thuisclub verzuimde voor de rust op 2-0 te komen omdat Donny Gorter vanaf elf meter miste. Heracles Almelo liet de wedstrijd na de rust kantelen dankzij de goals van Mark-Jan Fledderus en Glynor Plet. Wel moest de wedstrijd met tien man worden beëindigd omdat Everton Ramos da Silva in de slotfase zijn tweede gele kaart kreeg.

Heracles Almelo slaagde ook in de volgende editie erin om de punten mee te nemen. De eindstand op 11 april 2012 was 1-2. Jordy Buijs zette de gastheren nog wel op voorsprong maar diep in de tweede helft wisten Ninos Gouriye en Thomas Bruns het net te vinden. De thuisclub speelde het duel met tien uit na een rode kaart voor Nemanja Gudelj. De laatste zege in Breda werd geboekt op 25 april 2015. De 1-3 kwam tot stand dankzij de Almelose doelpunten van Bryan Linssen, Ramon Zomer en Jaroslav Navratil. Mats Seuntjes trof doel namens de Brabanders.

NAC Breda wist de twee meest recente edities te winnen. Op 7 februari 2018 stond er na negentig minuten een 6-1 op het scorebord. Rai Vloet, Thierry Ambrose, Manu Garcia, Mitchell te Vrede, Mounir El Allouchi en Umar Sadiq scoorden namens de thuisclub. Vincent Vermeij scoorde namens Heracles Almelo dat het duel met tien man moest uitspelen na een tweede gele kaart voor Tim Breukers. De editie van 3 maart 2018 eindigde in 2-1. Luka Ilc en Mitchell te Vrede scoorden voor de gastheren/. Brandley Kuwas tekende voor het Almelose doelpunt.