Heracles Almelo heeft de titelkansen intact gelaten dankzij een zege bij FC Dordrecht: 1-3. Samuel Armenteros scoorde eerste treffer en in de tweede helft wisten ook invallers Sem Scheperman en Lasse Wehmeyer het doel te vinden.

De formatie van John Lammers probeerde de thuisclub onder druk te zetten maar het was Michael Brouwer die als eerste in actie moest komen. Het schot van Tidjany Touré werd in de derde minuut onschadelijk gemaakt. FC Dordrecht kreeg in de tiende minuut ook de eerste serieuze kans. De inzet van Samuele Longo ging rakelings voorlangs.

Heracles Almelo werd in de twaalfde minuut voor het eerst gevaarlijk. Het schot van Ismail Azzaoui ging net voorlangs. Vier minuten later stuurde Azzaoui Emil Hansson de diepte in. De linksbuiten had vrije doortocht naar het doel van Liam Bossin maar speelde de bal iets te ver voor zich uit zodat de goalie kon ingrijpen. Bossin hield vervolgens Lucas Schoofs van het scoren af maar in de 23ste minuut leverde een hoekschop de 0-1 op. Samuel Armenteros kon op aangeven van Lucas Schoofs van dichtbij inkoppen.

Heracles Almelo leek de zaak onder controle te hebben maar zag de thuisclub na exact een half uur langszij komen toen Samuele Longo precies op de goede plek stond en van dichtbij kon intikken. Het laatste kwartier van de eerste helft leverde geen uitgespeelde kansen op.

De eerste kans van de tweede helft was voor Heracles Almelo. De inzet van Ismail Azzaoui werd in de vijftigste minuut gekeerd door Liam Bossin. FC Dordrecht zorgde daarna voor dreiging en in de 56ste minuut moest Michael Brouwer een inzet van Samuele Longo pareren.

Sem Scheperman en Marko Vejinovic moesten het spel van Heracles Almelo van nieuwe impulsen voorzien. Daarna gingen het snel. FC Dordrecht moest vanaf de 63ste minuut met tien man verder na de tweede gele kaart voor Jari Schuurman. Een minuut later dwong Emil Hansson Liam Bossin tot een redding en weer een minuut later bediende de linksbuiten Sem Scheperman. De invaller schoof de bal in de verre hoek en tekende met zijn eerste treffer in het betaalde voetbal voor de 1-2.

Heracles Almelo schroefde het tempo op. Lucas Schoofs kopte in de 69ste minuut net over het doel. Vier minuten later was het wederom raak. Een voorzet van Emil Hansson werd door Lasse Wehmeyer met een snoekduik ingekopt: 1-3.

Daarna volgden er nog de nodige kansen om de score op te voeren. Samuel Armenteros stuitte in de 75ste minuut op Liam Bossin. Emil Hansson mikte vijf minuten later hard op de paal en bediende in de 84ste minuut wederom Sem Scheperman. Deze keer ging het schot over het doel. Lucas Schoofs probeerde het nog van een meter of twintig maar zag Liam Bossin redden.