Heracles Almelo speelt in de zesendertigste ronde van de Keuken Kampioen Divisie uit tegen FC Dordrecht.

Het eerste duel dateert van 15 mei 1960 en eindigde in 1-1. Daarna volgden nog drie keer een gelijkspel en twee keer verlies. De eerste overwinning in Dordrecht werd geboekt op 20 mei 1972. Joop Leidekker tekende voor de enige treffer. Bijna twee jaar later, op 28 april 1974 volgde een nieuwe zege. Gerrit Westerhof nam de beide treffers voor zijn rekening: 0-2. Dezelfde uitslag stond ook op 28 september 1975 op het scorebord. Deze keer wisten Ton van Duiven en Warry Grobben het net te vinden.

Een nieuwe zege volgde op 14 december 1980. De thuisclub, destijds opererend onder de naam DS’79, werd met 2-4 verslagen. De Almelose doelpunten werden gescoord door Geke van Dijk, Martin Langhekel, Bert Prijs en Kees van Ierssel. Huub Smeets en Epi Drost verzorgden de doelpunten voor de thuisclub. De editie van 23 september 1984 eindigde eveneens in een Almelose overwinning. Rudy Metz en John ter Mors zorgden voor een eindstand van 0-2.

Dordrecht kwam in deze periode ook tot overwinningen. De editie van 22 januari 1989 eindigde in 4-1. Leen van der Weel (2x) en Theo Kulsdom (2x) scoorden de treffers. Het Almelose doelpunt van Ronald Dams viel pas in de slotminuut. De wedstrijd van 13 februari 1994 kende een uitslag van 3-1. Michel Valke, Virgil Breetveld en Mischa Rook scoorden voor de thuisclub. Kenan Durmusoglu trof doel voor Heracles. De jaren negentig werd vervolgens gekenmerkt door de nodige remises. De thuisclub boekte 29 maart 2002 een nieuwe zege. Rachid El Khalifi (2x) en Marco Boogers scoorden voor de thuisclub. Heracles Almelo kwam niet verder dan een treffer van Rudy Jansen.

Het treffen van 13 september 2002 is de meest spectaculaire tot nu toe. Heracles Almelo nam na acht minuten een voorsprong dankzij Yuri Rose maar moest na een kwartier met tien man verder vanwege een rode kaart voor Peter Reekers. De thuisclub, rook zijn kans en kwam op 2-1 dankzij Marco Boogers en Rachid El Khalifi. Rik Platvoet zorgde met twee treffers ervoor dat Heracles Almelo met 2-3 kon rusten. Roel Buikema tilde de stand na bijna een uur spelen naar 2-4. Hans van der Woude bepaalde de eindstand in de slotminuut op 3-4.

Het laatste treffen in de Eerste Divisie leverde een Dordtse zege op. Dennis de Nooijer en Arjan van der Laan bepaalden op 3 september 2004 de eindstand op 2-0. Heracles Almelo ging nog een keer op bezoek in Dordrecht. De wedstrijd van 4 april 2015 was de eerste ontmoeting in de Eredivisie. Heracles Almelo won met 2-3 dankzij de treffers van Bryan Linssen (2x) en Wout Weghorst. De doelpunten van FC Dordrecht werden gescoord door Everon Pisas en Joris van Overeem.