Heracles Almelo heeft opnieuw een stap gezet richting de Eredivisie. De uitwedstrijd tegen Helmond Sport leverde drie punten op. Een vroeg doelpunt van Samuel Armenteros was hiervoor voldoende.

De formatie van John Lammers greep meteen het initiatief en in de zesde minuut schoot Thomas Bruns van enige afstand over. In de twaalfde minuut was het wel raak. Samuel Armenteros tikte op aangeven van Thomas Bruns van dichtbij binnen.

Heracles Almelo hield aanvankelijk de controle en Thomas Bruns was in de 24ste minuut dichtbij een treffer. Zijn inzet werd door Mike Havekotte moeizaam gepareerd. Daarna werd het spel gaandeweg slordiger en kwam de thuisclub in de wedstrijd. Het resulteerde in twee kansen in de 38ste minuut. Een schot van Jelle Goselink ging net naast. Martijn Kaars even later kwam oog in oog met Michael Brouwer maar laatstgenoemde redde knap.

De eerste kans in de tweede helft was na enkele seconden voor Helmond Sport. Het schot van Bryan van Hove werd door Michael Brouwer gepareerd. De doelman onderscheidde zich ook na bijna een uur spelen op een schot van Martijn Kaars. De thuisclub kreeg in de 67ste minuut een derde kans. De kopbal van Jafar Arias ging net naast.

Rigino Cicilia, Navajo Bakboord en Abed Nankishi (die zijn rentree maakte) moesten het spel van nieuwe impulsen voorzien. Heracles Almelo zorgde in deze fase voor gevaar met een schot van Emil Hansson dat over het doel ging. De volgende kans was voor Justin Hoogma maar de kopbal in de 78ste minuut ging over

De slotfase leverde voor beide ploegen geen mogelijkheden op waardoor de zege niet meer in gevaar kwam.