Op zoek naar inspiratie om positieve gezondheid op de werkvloer te bevorderen? Tijdens het Hettrix event op 20 april kwamen HR managers en werkgevers van verschillende organisaties uit de regio Twente samen om te verbinden, kennis te delen en elkaar te inspireren. In een inspirerende middag kregen de deelnemers een platform aangeboden om op te halen waar werkgevers tegenaan lopen als het gaat om positieve gezondheid op de werkvloer. Hettrix kan de geleverde input gebruiken als aanjager om nieuwe initiatieven en verbindingen te ontwikkelen.

Bij aankomst konden de deelnemers kiezen uit verschillende workshops, gericht op verschillende aspecten van positieve gezondheid, zoals Voeding & Bewegen, Zingeving, Mentaal Welbevinden, Zelfregie, Participatie & Werk en Werk/Privé Balans. Deze interactieve workshops waren gericht op de werkplekken en werknemers van de organisaties en boden waardevolle inzichten en instrumenten om positieve gezondheid te bevorderen.

De keynote speaker van het evenement was voormalig schaatser Erben Wennemars, die begon met het delen van zijn inspirerende levensverhaal, persoonlijke doelen en intenties, hoogte- en dieptepunten en de betekenis daarachter. Zijn verhaal werd gekoppeld aan het thema Positieve Gezondheid en diende als inspiratie voor de workshops die volgden.

Na de lezing werden de deelnemers verdeeld over workshops in verschillende skyboxen waar mooie discussies werden gevoerd. Na de workshops was er een plenaire feedbacksessie in de BusinessClub. Univé Oost en Benchmark deelden enkele good practices.

Het evenement werd afgesloten met een inleiding van Ferran Plaggenborg over The Fitgame. Dit unieke vitaliteitsprogramma, geïnspireerd op de filosofie van Positieve Gezondheid, heeft als missie bedrijven vitaler en gezonder te maken door vanuit positieve gezondheid te werken aan mentale en fysieke groei. The Fitgame wil een positieve impact hebben op het welzijn en de arbeidsproductiviteit van individuen.

Concluderend was het Hettrix event een ontzettend geslaagde dag vol inspiratie en nieuwe inzichten. De workshops en diverse lezingen gaven de deelnemers waardevolle handvatten om positieve gezondheid op de werkvloer te bevorderen en de regio Twente vitaler en duurzamer te maken. Meer weten wat The Fitgame voor uw organisatie zou kunnen betekenen? Neem contact op met Niels Getkate via n.getkate@heracles.nl.