Tijdens het KNVB Expertise Kenniscongres Betaald Voetbal zijn de Fan Awards voor de hoogste tevredenheidsscore in het Supportersonderzoek uitgereikt. Heracles Almelo werd het best beoordeeld en nam de Fan Award mee naar Erve Asito. Daarnaast won de club ook de Partner Award voor de hoogste tevredenheidsscore onder zakelijke relaties.

Het jaarlijkse Supportersonderzoek is inmiddels uitgegroeid tot één van de kernactiviteiten van KNVB Expertise. Hierbij kunnen fans aangeven hoe ze een wedstrijdbezoek aan hun favoriete club ervaren als het gaat om zaken die zich buiten het speelveld afspelen, zoals catering, veiligheid en sfeer. De data die met het onderzoek wordt opgehaald, levert voor de clubs jaarlijks waardevolle informatie op die zij kunnen verwerken in hun plannen voor de komende jaren.

Bij het supportersonderzoek over het seizoen 2022/’23 lieten 18.234 voetbalfans hun mening gelden. Voor de Eredivisie gaven zij gemiddeld een cijfer van 8,44 voor betrokkenheid. Een wedstrijdbezoek kreeg een beoordeling van 7,9. De sfeer in het stadion scoorde gemiddeld een 8,1. De Keuken Kampioen Divisie zette daar een 8,05 voor betrokkenheid en een 7,7 voor wedstrijdbezoek tegenover. De sfeer in het stadion scoorde in de Eerste Divisie gemiddeld genomen een 7,9.

De supporters van Heracles Almelo waren met een gemiddelde beoordeling van 8,19 het meest tevreden over hun club.

Naast supporters zijn ook de zakelijk partners van de bvo’s gevraagd om zich uit te spreken over de samenwerking met de club waaraan zij verbonden zijn. De bedrijfstak betaald voetbal dankt 36 procent van zijn inkomsten aan partners van de clubs. In de Keuken Kampioen Divisie kon Heracles Almelo met een score van gemiddeld 8,4 rekenen op de meeste waardering van hun partners, waardoor Heracles Almelo dus voor de tweede keer in de prijzen viel.

Heracles Almelo bedankt alle supporters en partners voor hun waardering.