Heracles Almelo speelt in de vierendertigste ronde van de Keuken Kampioen Divisie uit tegen Helmond Sport. Alle ontmoetingen in competitieverband vonden plaats in de Eerste Divisie.

De ontmoeting van 19 januari 1969 eindigde in een overwinning voor de gastheren: 3-1. Joop Oomens (2x) en Gerrie van Berlo scoorden voor Helmond Sport. Herman Morsink trof doel namens Heracles. Later dat jaar, op 16 november werd het 1-0 door een late treffer van Sjors Voorjans.

Heracles pakte op 20 september 1970 een punt. De 2-2 kwam stand dankzij de Almelose doelpunten van Hans Roordink en Guus Hoevenbeg. Leo van der Linden scoorde twee keer namens de thuisclub. Gerrie van Berlo miste namens Helmond Sport nog een penalty.

Helmond Sport was vervolgens een aantal seizoen de baas in eigen huis en pas op 21 augustus 1974 viel er een 0-0 te noteren. Het treffen van 18 januari 1976 leverde vier treffers op die keurig werden verdeeld: 2-2. Miroslav Vardic scoorde de beide Brabantse doelpunten. Jan Kuipers en Henk van Rooy namen de Almelose treffers voor hun rekening.

Heracles wist op 29 augustus 1979 te winnen in Helmond. Bert Prijs en Geke van Dijk tekenden voor de eindstand van 0-2. De punten gingen ook op 6 oktober 1984 mee naar Almelo. Ronald Dams en Rudy Metz zetten Heracles na de rust op 0-2. De thuisclub kwam vervolgens niet verder dan een doelpunt van Nico van Breemen.

De resultaten liepen daarna sterk uiteen. Helmond Sport won op 16 januari 1988 met 3-0 dankzij de treffers van Bertran Kreekels, René van Tilburg en Erwin Vereijken. De editie van 17 februari 1990 leverde dezelfde eindstand op. Deze keer wisten Ger Schuman, Bob Lindhout en Geert Braem het net te vinden. Heracles boekte op 30 oktober 1993 de grootste zege tot nu toe. De 0-5 kwam tot stand door de doelpunten van Dick Kooijman, Michael Dikken, Klaas Vink, Peter Held en Kenan Durmusoglu.

Helmond Sport zou op 14 maart 1998 nog een keer met 3-0 winnen. Frank van der Geest zette de thuisclub onbedoeld op het goede spoor met een eigen doelpunt. De score werd na de rust opgevoerd door Leon Kantelberg en Peter Hofstede. De laatste Brabantse zege dateert van 22 november 2002. Leon Kantelberg maakte met twee treffers het verschil.

Heracles Almelo pakte op 5 december 2003 een punt. Yuri Rose scoorde het Almelose doelpunt. De gelijkmaker van Patrick Hobbelen viel in de slotfase. Het laatste duel tot nu toe vond plaats op 14 maart 2005. Tim Gilissen tekende voor de enige treffer.