Heracles Almelo Futsal moest afgelopen vrijdag in tegenstander Drs. Vijfje zijn meerdere erkennen en ging in het ACLO Sportcentrum in Groningen met 5-4 onderuit. Teveel jongens speelden ondermaats en Drs. Vijfje maakte daar dankbaar gebruik van. Door deze nederlaag kan koploper ZVV Ede niet meer achterhaald worden.

Heracles Almelo Futsal moest hard werken in de wedstrijd tegen Drs. Vijfje. Dat lukte goed, totdat het in minuut 4 een doelpunt tegen krijgt door een zeldzame misser van keeper Joey Hunting. Jayden Sapulete herstelde de schade in de negende minuut na een weergaloze actie en een snoeihard schot in de linkerhoek: 1-1. Een paar minuten later komt Heracles Almelo Futsal verdiend op voorsprong door een mooie goal van Duncan Gloudemans, 1-2. Dat is ook meteen de ruststand.

Heracles Almelo Futsal begon slap aan de tweede helft en Drs. Vijfje gaf wat meer gas. In de 24e minuut komt het op gelijke hoogte: 2-2. Drie minuten later wordt het zelfs 3-2 uit een standaardsituatie. Hugo Seckel maakte in diezelfde minuut weer gelijk met een gave punter in de rechterkruising. In minuut 31 komt Drs. Vijfje opnieuw op voorsprong: 4-3. Heracles Almelo Futsal gaf niet op en ging met een meespelende keeper verder. Dat leverde drie minuten voor tijd de 4-4 op van opnieuw Duncan Gloudemans. Beide teams gingen nu vol voor de winst, waarbij Drs. Vijfje het meest succesvol was. Van dichtbij werd de bal in de laatste seconden binnen geschoten. Eindstand: 5-4.

Staf en spelers van Heracles Almelo Futsal mogen trots zijn op een prima seizoen. Als je als promovendus zo lang meedoet om het kampioenschap is dat op zich al een prestatie van formaat! Volgende week komt kampioen ZVV Ede nog op bezoek, maar die wedstrijd is om des keizers baard. Heracles Almelo Futsal gaat zich opmaken voor de nacompetitie!

Selectie Heracles Almelo Futsal
Serhat Sakru, Yavuz Atesci, Joey Hunting, Jayden Sapulete, Duncan Gloudemans, Boaz Smits, Abdullah Aykutlu, Hugo Seckel, Huseyin Tatci en Furkan Ocalan.

Volgende wedstrijd: Heracles Almelo Futsal – ZVV Ede
Datum: 28 april
Aanvang: 21:00 uur
Locatie: IISPA