Heracles Almelo heeft op Erve Asito drie kostbare punten gepakt tegen Roda JC. Guus Joppen stak in de zestiende minuut onbedoeld de helpende hand toe door de bal in eigen doel te glijden.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Roda JC. De inzet van Dylan Vente werd gepareerd door Michael Brouwer. Het eerste wapenfeit van Heracles Almelo kwam in de achtste minuut en was een ongevaarlijke kopbal van Lucas Schoofs. De formatie van John Lammers kwam in de zestiende minuut op voorsprong. Een voorzet werd door Guus Joppen in het eigen doel gegleden.

Roda JC bleef voor gevaar zorgen. Guus Joppen had in de 23ste minuut bijna zijn fout goed gemaakt. De kopbal werd door Michael Brouwer over het doel getikt. Drie minuten later ging een vrije trap van Dylan Vente over en naast het doel. De volgende kans voor Heracles Almelo diende zich aan in de 35ste minuut. Het schot van Emil Hansson werd door Moritz Nicolas met een reflex onschadelijk gemaakt. Heracles Almelo hield daarna de druk op de ketel en in de blessuretijd nam Emil Hansson het Limburgse doel weer onder vuur. Dit schot werd eveneens gestopt door Moritz Nicolas.

Heracles Almelo zorgde via de persoon van Emil Hansson ook voor het eerste wapenfeit van de tweede helft. Een schot van de linksbuiten ging in de vijftigste minuut naast. Acht minuten later kreeg ook Roda JC een mogelijkheid. Het schot van Niek Vossebelt werd gepareerd door Michael Brouwer. Lucas Schoofs kreeg in de 63ste minuut de volgende kans. De middenvelder kopte uit een voorzet van Thomas Bruns rakelings over het doel.

De slotfase, waar Sem Scheperman zijn rentree mocht maken na zijn blessure, bleef spannend. Roda JC werd in de 83ste minuut gevaarlijk via een schot van Niek Vossebelt maar Michael Brouwer redde bekwaam. De Limburgers kwamen in blessuretijd nog dichtbij de gelijkmaker. De inzet van Dylan Vente ging naast.