Vrijdagavond neemt Heracles Almelo het op tegen Roda JC. Op Erve Asito wordt om 20.00 uur afgetrapt. John Lammers kan wegens blessures niet rekenen op Robin Polley, Antonio Satriano en Nikolai Laursen. Abed Nankishi traint inmiddels weer mee, maar is nog niet wedstrijdfit. Hij hoopt er volgende week tegen Helmond Sport weer bij te zijn.

De wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen De Graafschap resulteerde in een 5-3 verlies. Het was volgens de hoofdtrainer een wedstrijd die gewonnen had moeten worden.

“Ik vind dat we de doelpunten te makkelijk weg hebben gegeven. We komen tot drie keer terug in de wedstrijd maar na de 3-3 krijgen we een hele grote kans om de 3-4 te maken. Dit gebeurt niet en dan geef je eigenlijk het doelpunt weer heel makkelijk weg”, aldus Lammers.

Heracles Almelo stond dit seizoen twee keer eerder tegenover de club uit Kerkrade. In de beker won Heracles Almelo na strafschoppen en in de competitie werd gewonnen met 1-3. De tegenstander van vrijdagavond wordt door Lammers gezien als een ploeg met veel kwaliteit met onder andere de huidige topscorer uit de Keuken Kampioen Divisie in huis. “Aanvallend gezien hebben ze veel creatieve jongens. Wij hebben, mede na de vijf tegengoals van vorige week, deze week extra de nadruk gelegd op het verdedigende aspect”, besluit Lammers.

De voorbeschouwing op Heracles TV.