Heracles Almelo speelt in de drieëndertigste ronde van de Keuken Kampioen Divisie thuis tegen Roda JC.

De eerste ontmoetingen tussen beide ploegen waren duels in de Eerste Divisie. De reeks ging van start op 18 augustus 1971 met een klinkende 5-0. De Almelose treffers werden gescoord door André Hulshorst (2x), Joop Leidekker, Cor Lammerts en Jan Veneberg. Het tweede en laatste treffen vond plaats op 13 mei 1973. De eindstand was deze keer 1-1. Warry Grobben zette Heracles op voorsprong. Wim Langenhuizen nam het Limburgse doelpunt voor zijn rekening.

Heracles – Roda JC zou daarna alleen nog in de Eredivisie plaatsvinden. De 1-8 op 25 mei 1986 kwam tot stand door de doelpunten van René Hofman (2x), Edwin Gorter (2x), Peter van der Ven (2x), Jos Daerden en Martin van Geel. Ruud Schepers trof doel namens Heracles.

Het treffen van 2 december 2005 eindigde in 0-1 dankzij een treffer van Sergio. Daarna hielden Heracles Almelo en Roda JC elkaar twee keer in evenwicht. Op 4 oktober 2008 werd er weer gewonnen. De 2-0 kwam tot stand dankzij Willie Overtoom en Vojtech Schulmeister. Bijna een jaar later, op 28 november 2009, kwam Heracles Almelo op 3-0 dankzij Everton Ramos da Silva, Bas Dost en Willie Overtoom. Roda JC kwam in de slotfase nog terug in de wedstrijd dankzij Mads Junker en Pa Modou Kah. De 3-2 werd uiteindelijk over de streep getrokken.

Heracles Almelo boekte op 18 november 2012 een klinkende 5-1. De goals werden deze keer gescoord door Lerin Duarte (2x), Willie Overtoom, Geoffrey Castillion en Samuel Armenteros. Roda JC, dat het duel met tien moest uitspelen na een rode kaart voor Filip Kurto, trof doel dankzij Sanharib Malki. Roda JC haalde op 28 februari 2016 uit. De 0-5 kwam tot stand door de doelpunten van Rydell Poepon (2x), Georgy Zhukov, Mike van Duinen en Maecky Ngombo.

De laatste twee edities werden gespeeld in 2017. De editie van 11 februari eindigde in 2-2 waarbij het venijn in het laatste kwart van de wedstrijd zat. Roda JC kwam op 0-2 dankzij Mitchell Paulissen en Tom van Hyfte. De beide Almelose doelpunten werd daarna gescoord door Samuel Armenteros. De Limburgers kwamen later dat jaar, op 23 september, al na vijf minuten op voorsprong dankzij Mitchel Paulissen. Robin Pröpper tekende kort na de rust voor gelijkmaker. De winnende treffer van Vincent Vermeij viel in de derde minuut van de blessuretijd.