Woensdag 29 maart werd er historie geschreven op Erve Asito. Er werd namelijk een Walking Football toernooi voor dames georganiseerd door Goldstars Heracles, de walking footballers van Heracles. Nu organiseren deze dames en heren wel vaker Walking Football toernooien. Echter dit was de eerste keer dat er landelijk een Walking Football toernooi werd georganiseerd specifiek voor dames.

Zeven teams uit verschillende streken van het land verzamelden zich om 09.00 uur op Erve Asito. De dag werd afgetrapt met een mooie groepsfoto, waarna de hele ochtend en middag wedstrijden van 15 minuten werden gespeeld. Tussendoor stond er een heerlijke lunch op het programma. Na het toernooi vond de prijsuitreiking plaats in het supporterscafé Hart voor Heracles onder leiding van Nico Jan Hoogma, technisch directeur bij Heracles Almelo. Hier ontving FC Meppel de eerste prijs. Uiteraard was er voor alle deelnemers een welverdiende medaille geregeld.

Foto’s Walking Football Toernooi | Dames

Walking Football toernooi voor Tukkerland

Een week later na het succes van het Walking Football toernooi voor dames was het de beurt aan de heren. Zij speelden de eerste editie van het Twentse Tukkerland Walking Football toernooi waarbij de verbinding tussen regioteams en de betaald voetbalorganisaties centraal stond.

In totaal deden er maar liefst 16 teams mee. Dit kwam neer op ruim 160 deelnemers. De voorrondes werden gespeeld op de velden van C.V.V. Oranje Nassau. Dit omdat de selectie van Heracles Almelo in de ochtend druk aan het trainen was in het stadion. Toen de training eenmaal klaar was verplaatste het toernooi zich naar Erve Asito waar in het stadion de finalewedstrijden gespeeld werden. Er stond tussendoor eveneens een heerlijke lunch op het programma.

Achilles’12 uit Hengelo ging met de eerste prijs aan de haal. Zij wonnen de spannende finale van RSC Rossum. De prijsuitreiking vond plaats in het supporterscafé Hart voor Heracles. Alle deelnemers kregen wederom een medaille uitgereikt. Deze keer onder toeziend oog van Rob Toussaint, algemeen directeur van Heracles Almelo. Toussaint bedankte de aanwezigen voor hun deelname en sprak de waardering uit voor hun inzet binnen het Walking Football en sprak de hoop uit iedereen volgend jaar weer te zien bij Heracles Almelo.

Foto’s Walking Football Toernooi | Heren

Walking Football groeit in Nederland. Zo ook in Twente. Steeds meer regioclubs richten een Walking Football team op. De Heracles Goldstars juichen deze ontwikkeling toe. Hoe meer teams, hoe beter. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn! De Heracles Goldstars delen op regelmatige basis ook de kennis en kunde in de regio en helpen graag mee bij de oprichting van een Walking Football team. Wil je meer weten over Walking Football of wil jij of jouw vereniging ook een team oprichten? Neem gerust contact op met secretaris@goldstarsheracles.nl

Bernd Bove nieuwe trainer Heracles Goldstars

De Heracles Goldstars hebben in Bernd Bove een nieuwe, jonge, fanatieke trainer gevonden voor de vrouwen en herentrainingen. Bernd gaat per 1 april j.l. samen met clubicoon Arend Steunenberg met veel enthousiasme de dames en heren Goldstars fitter maken. Bernd geeft aan blij te zijn met deze mooie nieuwe uitdaging. “Heel mooi dat ik bij de Goldstars Heracles te maken ga krijgen met zowel een dames als heren groep. Dat is uniek in Nederland”, zegt hij.

Foto’s Training door Bernd Bove Goldstars

De Goldstars Heracles mogen zich met recht trotse voorlopers in het Walking Football in Nederland noemen. Al sinds 2014 is er een grote groep vrijwilligers dag in dag uit actief om het Walking Football bij Heracles Almelo op de kaart te zetten, en met succes! Zo is het organiseren van het eerste dames toernooi weer een prachtige mijlpaal waar Heracles Almelo en de Goldstars trots op mogen zijn.

Sinds 2022 is er een vrouwen team bij de Goldstars Heracles. Hier is het mogelijk om aan deel te nemen vanaf 40 jaar, terwijl bij de heren de leeftijdsgrens op 55 jaar is gesteld. Elke woensdag wordt er getraind.  Van 10.30 tot 11.45 uur door de dames en van 12.15 tot 13.30 door de heren. Beiden onder begeleiding van een gediplomeerde trainer. Ben jij geïnteresseerd om eens mee te trainen of gewoon om een kijkje te nemen? Mail gerust met secretaris@goldstarsheracles.nl

Zie ook www.goldstarsheracles.nl.