Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen De Graafschap verloren. De formatie kon drie keer een achterstand wegpoetsen maar in de slotfase ging het alsnog mis: 5-3. Marco Rente, Lucas Schoofs en Sven Sonnenberg namen de Almelose treffers voor hun rekening.

De beginfase verliep spectaculair. Devin Haen zette de thuisclub na vier minuten op voorsprong met een rake kopbal. Het antwoord van Heracles Almelo volgde vier minuten later. Marco Rente kon uit een hoekschop van Marko Vejinovic eveneens inkoppen. De Graafschap kwam in de zestiende minuut wederom op voorsprong. Basar Önal trof het doel met een geplaatst schot in de bovenhoek.

Heracles Almelo was in de 24ste minuut dichtbij een treffer. Een vrije trap van Marko Vejinovic van grote afstand werd door Hidde Jurjus net naast het doel getikt De corner die erop volgde leverde een gevaarlijke counter voor De Graafschap op. Het schot van Basar Önal werd door Michael Brouwer gepareerd. De formatie van John Lammers kwam na exact een half uur weer langszij. Een voorzet van Marco Rente werd door Lucas Schoofs via de grond in het doel gekopt.

De laatste kans voor Heracles Almelo in de eerste helft volgde in de 36ste minuut. Het schot van Rigino Cicilia werd licht van richting veranderd en eindigde daardoor in het zijnet. De thuisclub kreeg op slag van rust nog een kans maar Xandro Schenk mikte naast.

Heracles Almelo kreeg de eerste kans van de tweede helft na slordig uitverdedigen van de gastheren. De middenvelder mikte slordig naast. Drie minuten later was De Graafschap dichtbij een treffer. Een schot van Giovanni Korte belandde op de paal. Heracles Almelo kwam in de 59ste minuut wederom op achterstand. Camiel Neghli kon wegdraaien van zijn tegenstander en mikte raak in de verre hoek.

De Graafschap was in de 63ste minuut dichtbij de 4-2. Het schot van Basar Önal belandde buiten het bereik van Michael Brouwer op de paal. De thuisclub kreeg vervolgens meer kansen. De schoten van Giovanni Korte (72ste minuut) en Camiel Neghli (77ste minuut) gingen over het doel. En Heracles Almelo? Dat was lange tijd ongevaarlijk maar kwam in de 81ste minuut langszij. De hoekschop van Marko Vejinovic werd door Sven Sonnenberg fraai ingekopt.

Een hoekschop zou uiteindelijk ook de ondergang van Heracles Almelo inluiden. Jeffry Fortes kon in de 84ste minuut inkoppen. In de blessuretijd ging de bal nog eens op de stip. Charlison Benschop plaatste de bal buiten het bereik van Michael Brouwer in de hoek.