Heracles Almelo neemt het vrijdagavond in Doetinchem op tegen De Graafschap. John Lammers kan vanwege blessures niet beschikken over Sava Cestic, Navajo Bakboord, Robin Polley, Ismail Azzaoui, Antonio Satriano, Nikolai Laursen, Abed Nankishi en Emil Hansson. Thomas Bruns is geschorst na zijn vijfde gele kaart.

Eerder deze week werd bekend dat Heracles Almelo de komende maanden niet kan beschikken over Nikolai Laursen. De Deense aanvaller heeft de voorste kruisband in zijn linkerknie gescheurd. “De langdurige blessure van Nikolai Laursen is een flinke teleurstelling, zeker gezien de manier waarop hij dit seizoen speelde en bepalend was. Hij heeft het al eens eerder meegemaakt en staat er positief in. Dat is goed om te zien, maar het bewijst maar weer dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Gelukkig viel de blessure van Ismail Azzaoui mee. We verwachten hem volgende week weer terug”, aldus Lammers.

Het wordt dus puzzelen voor de hoofdtrainer in aanloop naar de wedstrijd tegen De Graafschap. “We moeten het dan vanaf nu ook hebben over de spelers die we hebben en niet over de spelers die we niet hebben. We zijn bezig met een plan voor de spelers die we wel hebben en dat zijn we zo goed mogelijk aan het trainen. We missen veel gevaar en individuele kwaliteit aan de zijkanten maar we hebben ook andere jongens die dit in kunnen vullen en we hebben veel jongens die kunnen scoren. De Graafschap is een voetballende ploeg en in vorm. Daar moeten wij iets tegenover gaan zetten.”

Diego van Oorschot, Yaid Marhoum en verdediger Stijn Bultman sluiten vanuit de Academie aan bij de wedstrijdselectie voor het uitduel tegen De Graafschap.

Bekijk hieronder de voorbeschouwing op Heracles TV.