Heracles Almelo speelt in de tweeëndertigste ronde van de Keuken Kampioen Divisie uit tegen De Graafschap.

Het eerste duel in Doetinchem dateert van 6 december 1959 en eindigde in 3-3. Op 14 augustus 1966 stond er zelfs een eindstand van 4-4 op het scorebord. De eerste beslissing viel op 22 februari 1970. De gastheren wonnen met 4-0 door de doelpunten van Sietze Veen (2x), Roel Zaaijer en Karel Melaard. Ruim een jaar later, op 28 februari 1971, gingen de punten mee naar Almelo: 1-2. Joop Leidekker en Guus Hoevenberg namen de Almelose treffers voor hun rekening. Marcel Broecks scoorde namens de thuisclub.

De volgende overwinning op de Vijverberg werd geboekt op 30 maart 1980. De gastheren kwamen op voorsprong dankzij Joop Koenders. Geke van Dijk en Bert Prijs zorgden voor de eindstand van 1-2. Dezelfde einduitslag stond ook op 16 mei 1981 op het scorebord. De Graafschap kwam na twee minuten op voorsprong dankzij Henk Pieneman. Kiees van Ierssel en Rob Poell scoorden namens Heracles.

De Graafschap boekte vervolgens een aantal thuiszeges op rij. De 4-0 van 3 februari 1985 kwam bijvoorbeeld tot stand dankzij Tony McNulty (2x), Foeke Booy en John Willems. De enige onderbreking was op 29 maart 1987 toen er helemaal niet werd gescoord. De reeks werd op 9 mei 1991 afgebroken met een 0-1. Henk van Goozen tekende voor de treffer.

Heracles boekte vervolgens een aantal aardige resultaten met de 0-3 van 17 september 1994 als uitschieter waarbij Folkert Velten de gehele productie voor zijn rekening nam. Het laatste duel in de Eerste Divisie tot nu toe werd gespeeld op 26 maart 2004 Heracles Almelo kwam op 0-1 dankzij Thijs Sluijter maar na de rust ging het mis. Jhon van Beukering scoorde drie keer namens de thuisclub en bovendien konden Peter Reekers en Yuri Rose voortijdig inrukken.

De meest recente duels werden gespeeld in de Eredivisie. De twee meest recente edities leverden een Almelose zege op. Op 24 oktober 2015 werd het 0-1 dankzij een late treffer van Iliass Bel Hassani. De Graafschap kwam op 30 maart 2019 op 1-0 dankzij Charlison Benschop. Halverwege de tweede helft werd de achterstand omgebogen in de eindstand van 1-2 door de treffers van Brandley Kuwas en Lerin Duarte.