Heracles Almelo speelt in de eenendertigste ronde van de Keuken Kampioen Divisie thuis tegen Almere City FC. Het wordt de tweede wedstrijd tussen beide clubs wat betreft de competitie.

De eerste wedstrijd werd gespeeld op 28 oktober 2022 in Almere. Heracles Almelo leek bij de rust de zaken voor elkaar te hebben dankzij de treffers van Samuel Armenteros en Emil Hansson. Almere City FC toonde in de tweede helft veerkracht en wist uiteindelijk met 3-2 te winnen door de treffers van Stije Resink, Illias Alhaft en Joey Jacobs. Heracles Almelo moest het duel met tien man uitspelen na een rode kaart voor Mateo Les.

Heracles Almelo ontving Almere City FC een keer in het bekertoernooi. Op 30 oktober 2007 werd deze club, toen nog spelend onder de naam FC Omniworld, met 3-0 naar huis gestuurd. Igor Gluscevic, Everton Ramos da Silva en Ragnar Klavan scoorden de Almelose doelpunten.

Almere City FC was drie keer sparringpartner bij oefenduels. De edities van 31 juli 2010 (4-3), 6 september 2012 (9-2) en 25 juli 2018 (2-1) eindigden alle in winst. Bij het laatste duel verzorgden Kristoffer Peterson en Adrian Dalmau de Almelose treffers.

Spelers die zowel voor Heracles Almelo als Almere City FC uitkwamen zijn Thijs Sluijter, Mikhail Rosheuvel en Vojtech Schulmeister.