De datum van 1 april nadert en dus is er ook bij Heracles Almelo nieuws omtrent opties in spelerscontracten. De club heeft de opties in de verbintenissen van Marco Rente en Koen Bucker gelicht, waardoor de verdediger en doelman ook komend seizoen in Almelo onder contract staan. 

“Marco en Koen zijn allebei waardevolle spelers binnen onze selectie, dus we hebben deze opties zonder twijfel gelicht”, aldus technisch directeur Nico-Jan Hoogma. 

Het contract met Samuel Armenteros is pro forma opgezegd. “We hebben een gezamenlijke optie voor nog één jaar die we na het seizoen samen gaan bespreken, dus dit betreft voor nu slechts een formele opzegging maar nog geen definitief besluit”, aldus Hoogma. 

Heracles Almelo zal de optie in het contract van Heritier Deyonge niet lichten. De verdediger tekende afgelopen zomer een eenjarig contract met een optie voor nog twee seizoenen. “Daar gaan we geen gebruik van maken”, aldus technisch directeur Nico-Jan Hoogma. “De samenwerking is helaas niet geworden wat we er beiden van hadden verwacht. Omdat Heritier de laatste tijd toch al niet in de plannen voorkomt hebben we hem de ruimte gegeven om nu alvast uit te kijken naar een goede vervolgstap in zijn carrière. We hebben samen besloten dat Heritier een individueel trainingsprogramma zal gaan volgen.”