Heracles Almelo heeft aan de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch drie zwaar bevochten punten overgehouden. De Almelose productie werd verzorgd dankzij Lucas Schoofs, Samuel Armenteros en een eigen doelpunt van Teun van Grunsven. Samuel Armenteros miste een strafschop.

Het duel was welgeteld 33 seconden onderweg toen de formatie van John Lammers op voorsprong kwam. Emil Hansson gaf de voorzet en via Samuel Armenteros kwam de bal bij Lucas Schoofs. De middenvelder rondde af met een bekeken schot. Het antwoord van FC Den Bosch volgde in de zesde minuut toen het in defensief opzicht aan Almelose zijde niet klopte. Rik Mulders schoof de bal in de verre hoek.

Heracles Almelo had daarna wel de controle en zorgde voor enige dreiging. Het creëren van kansen bleek niet eenvoudig. Een kopbal van Samuel Armenteros werd in de elfde minuut onschadelijk gemaakt door Wouter van der Steen. Justin Hoogma leek in de 32ste minuut de 2-1 te scoren maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Zeven minuten later was er alsnog de voorsprong. Emil Hansson verzorgde een mooie voorzet en Samuel Armenteros kopte van dichtbij keurig binnen.

De formatie van John Lammers pakte door en ruim een minuut later gaf Emil Hansson de bal opnieuw voor op Samuel Armenteros. De Zweed kon niet inkoppen maar de achter hem geposteerde Teun van Grunsven kopte de bal in het eigen doel. De ruststand had hoger kunnen uitvallen. Justin Hoogma zag in de 44ste minuut een tweede treffer afgekeurd worden wegens buitenspel en Samuel Armenteros mikte in de blessuretijd vanaf de strafschopstip op de paal.

FC Den Bosch, dat zich allerminst verstopte, kwam vijf minuten na de rust terug in de wedstrijd dankzij een rake kopbal van Nikolaj Möller. Heracles Almelo kreeg daarna een aantal mogelijkheden. Ismail Azzaoui schoot in de 51ste minuut van afstand over en drie minuten later tikte Samuel Armenteros op aangeven van Ruben Roosken net naast. De volgende die het van afstand probeerde was Justin Hoogma. Zijn schot ging in de 69ste minuut rakelings over.

Heracles Almelo moest echter op zijn tellen blijven passen en Michael Brouwer pareerde in de 79ste minuut een inzet van Sebastiaan van Bakel. Ismail Azzaoui mikte vervolgens in de 82ste minuut net over het doel. Justin Hoogma verzuimde het duel in de 87ste minuut te beslissen. De aanvoerder werkte bij de tweede paal een verlengde vrije trap van Marko Vejinovic naast. Elias Sierra kreeg twee minuten in blessuretijd de volgende grote kans. Zijn schot werd door Wouter van der Steen gepareerd.