Zondagmiddag neemt Heracles Almelo het op tegen FC Den Bosch. Op Erve Asito wordt om 14.30 uur afgetrapt. De ziekenboeg is ten opzichte van vorige week onveranderd. John Lammers kan wegens blessures niet rekenen op Abed Nankishi, Robin Polley, Sem Scheperman en Navajo Bakboord. Scheperman en Bakboord trainen wel weer mee met de groep, maar sluiten nog niet aan in de wedstrijdselectie. Antonio Satriano is opgeroepen voor Italië O20. De spits zit in de selectie voor twee wedstrijden in de U20 Elite League en is daardoor ook niet beschikbaar voor de wedstrijdselectie van Heracles Almelo.

De wedstrijd van vorige week vrijdag tegen TOP Oss resulteerde in een 1-5 overwinning met doelpunten van Rigino Cicilia, Marko Vejinovic en een hattrick van Nikolai Laursen. Het was volgens de hoofdtrainer een wedstrijd waar in de eerste helft meer in had gezeten, maar waar tijdens de tweede helft goed gewerkt is. “De eerste helft vond ik het tempo veel te laag. In de tweede helft voerden we dit tempo goed op hebben we goed druk gezet. We zijn ook geholpen door het snelle doelpunt, dan komt er wat meer ruimte en zie je gewoon dat we goed kunnen voetballen.”

Heracles Almelo stond eerder dit jaar ook tegenover FC Den Bosch. In Noord-Brabant werd het 1-2. De tegenstander van zondagmiddag wordt door de hoofdtrainer gezien als een elftal dat zeker niet onderschat moet worden. “We spelen nu thuis en we moeten de tegenstander goed onder druk zetten.”

Bekijk hieronder de voorbeschouwing op Heracles TV.