In samenwerking met de Heracles Foundation, Sportbedrijf Almelo en de gemeente Almelo organiseert Heracles Almelo een wijktoernooi voor alle inwoners van de gemeente Almelo. Alle wijken uit de gemeente nemen deel aan het voetbaltoernooi, waarbij in teams van zeven spelers wordt gespeeld. De deelnemende wijken gaan met elkaar de strijd aan voor een plek in de finale die gespeeld wordt op 5 juli op Erve Asito.

Alle inwoners van Almelo kunnen een team opgeven. Een team is afkomstig uit een specifieke wijk in Almelo die je gedurende het toernooi zal vertegenwoordigen. Niet alle spelers uit het team hoeven woonachtig te zijn in de wijk die je vertegenwoordigt. De winnaars van het Heracles Wijktoernooi krijgen – naast de prestigieuze bokaal – een bestedingsbudget die volledig ten goede komt aan de wijk waarvoor zij spelen. 

Middels dit bestedingsbudget kunnen de winnaars de leefbaarheid in hun wijk verbeteren. Bij het aanmelden van jouw team geef je het bestedingsdoel op. Het bestedingsdoel dient te voldoen aan de volgende voorwaarden: 

  • De activiteit/het initiatief moet voor iedereen vrij toegankelijk zijn
  • Het moet passen binnen de volgende thema’s; Gezondheid, Bewegen of Samen zijn
  • Bij verandering van de openbare ruimte moet dit in overleg met de buurt en de gemeente Almelo 
  • Alle teams zijn vrij om een eigen bestedingsdoel te kiezen mits deze voldoet aan de twee bovenstaande voorwaarden. Mocht je in de prijzen vallen dan zal er met de wijkregisseur afstemming plaats vinden om te kijken hoe het binnen de richtlijnen van de wijk past. 

Wil jij meedoen en jouw wijk vertegenwoordigen tijdens het Heracles Wijktoernooi? Meld je dan snel aan via het aanmeldformulier hieronder! 

Je kan je uitsluitend als team aanmelden.