Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen TOP Oss met 1-5 gewonnen. Alle doelpunten vielen na de rust. Nikolai Laursen tekende voor een hattrick. Rigino Cicilia en Marko Vejinovic wisten ook het net te vinden. Kyvon Leidsman scoorde namens de thuisclub.

De eerste helft had weinig te bieden. Heracles Almelo had van de thuisclub vrijwel geen last maar kwam zelf ook nauwelijks tot mogelijkheden. Nikolai Laursen stuitte in de zeventiende minuut op Thijs Jansen en enkele seconden later mikte Marco Rente over. Een schot van Nikolai Laursen ging in de 27ste minuut eveneens over en de beste kans viel te noteren in de 42ste minuut. De kopbal van Lucas Schoofs werd door Thijs Jansen gekeerd.

Marko Vejinovic en Rigino Cicilia moesten het spel van Heracles Almelo na de rust van nieuw elan voorzien en dat lukte. Laatstgenoemde wist in de vijftigste minuut de wedstrijd open te breken met een prachtig schot in de verre hoek.

Heracles Almelo drukte door en Nikolai Laursen knalde in de 56ste minuut van dichtbij tegen de onderkant van de lat. De rechtsbuiten knikte vervolgens een minuut later fraai raak uit een hoekschop van Marko Vejinovic en in de zestigste minuut was het opnieuw prijs. De Deen kon deze keer van dichtbij inkoppen uit een voorzet van Emil Hansson.

TOP Oss probeerde nog iets van de wedstrijd te maken en kreeg in de 66ste minuut een serieuze kans. De inzet van Thijs van Leeuwen werd door Michael Brouwer met een mooie redding onschadelijk gemaakt. Een kwartier voor tijd kwam de thuisclub tot 1-3 door een inzet van Kyvon Leidsman in de verre hoek.

Heracles Almelo raakte niet in paniek en in de 81ste minuut viel de 1-4. Marko Vejinovic liet het vijandelijke doel trillen met een snoeihard schot van net buiten de zestien. Drie minuten later probeerde ook Lucas Schoofs het van ongeveer dezelfde afstand. Deze keer kon Thijs Jansen pareren. De laatste kans van TOP Oss was in de blessuretijd. De kopbal van Kyvon Leidsman ging rakelings naast. Het slotakkoord was voor Heracles Almelo .In de derde minuut van de blessuretijd kon Nikolai Laursen een doorgeschoten bal van zeer dichtbij afronden.