De deelnemers van Heracles Werkt speelden op donderdag 9 maart hun ultieme voetbalwedstrijd. Op Erve Asito namen zij het op tegen de deelnemers van Scoren in Drenthe, één van de maatschappelijke projecten van FC Emmen. De Heraclieden wisten na een spannende wedstrijd van 2x 30 minuten een fraaie thuiszege te boeken: 5-2.

Vanaf september is het re-integratieprogramma volop aan de gang. Twaalf deelnemers ontmoeten elkaar op iedere dinsdag en donderdag op Erve Asito. Op de dinsdag wordt er aan de hand van workshops, die gegeven worden door twee enthousiaste jobcoaches van USG Restart, gewerkt aan bepaalde vraagstukken die van invloed kunnen zijn op hun toekomst. Daarnaast hebben de deelnemers op dinsdag en donderdag een voetbaltraining die onder leiding staat van Heracles Almelo Futsal-trainer Noël Oude Bennink. Lucas Schoofs is de vaste supporter van de deelnemers en steunt ze waar mogelijk. De middenvelder van Heracles Almelo is ambassadeur van Heracles Werkt. 

Met tientallen trainingen in de benen was het op donderdag 9 maart tijd voor hun ultieme test: een wedstrijd op Erve Asito tegen de deelnemers van Scoren in Drenthe. De Heraclieden gingen voortvarend van start en kwamen binnen tien minuten al op een comfortabele 2-0 voorsprong. Nog voor rust viel ook de derde Almelose treffer.

FC Emmen was erop gebrand om wat terug te doen in de tweede helft en dat lukte. De bezoekers leken terug in de wedstrijd te komen door al vrij snel in de tweede helft tweemaal te scoren, maar de aansluiting mocht niet baten. Heracles Werkt was bijzonder effectief in de tweede helft en wist met enkele prachtige doelpunten de voorsprong weer uit te breiden. Uiteindelijk wisten de Heraclieden vijf keer te scoren en stond na 60 minuten een 5-2 eindstand op het scorebord.

Over Heracles Werkt

Heracles Foundation en USG Restart helpen mensen die willen werken aan hun ontwikkeling en loopbaan tijdens het werk. Maar is er ook voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Ook als het lastig is, doordat je langdurig buiten het arbeidsproces hebt gestaan of door beperkingen moeilijk een passende baan kunt vinden.

Voetballend naar werk is een sport-/re-integratieprogramma voor alle inwoners met een WWB-uitkering wonend in de gemeente Almelo, met een afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen dit programma zetten de gemeente Almelo, USG Restart en de Heracles Foundation hun faciliteiten en contacten in om de deelnemers verder te laten groeien in hun loopbaan met het ultieme doel: binnen een half jaar een baan en/of opleiding. Dit gebeurt onder begeleiding van een maatschappelijke sportcoach van Heracles en een re-integratiecoach van Restart.