Heracles Almelo Futsal verloor gisteravond twee belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap in de Eerste Divisie C op en tegen ZZV Urk. De Urkers vlogen er vanaf minuut 1 vol op, waar Heracles Almelo Futsal juist wat afwachtend begon. Halverwege de eerste helft waren de Almeloërs de weg even kwijt. Na een 4-1 ruststand en zelfs een 6-2 achterstand vocht het team van hoofdtrainer Noël Oude Bennink zich nog terug naar 6-6. Een overwinning zat er zelfs nog in, maar het mocht helaas niet zo zijn.

ZVV Urk begon sterk, maar het was Yavuz Atesci die Heracles Almelo Futsal op voorsprong zette. Niet veel later werd het zelfs 0-2 door een goal van Abdullah Aykutlu, maar de scheidsrechter keurde de goal af wegen hands. ZVV Urk kreeg genoeg kansen en halverwege de eerste helft moest Heracles Almelo Futsal toch incasseren. Binnen vijf minuten scoorden de Urkers 4 keer, waardoor Heracles Almelo Futsal bij rust ineens tegen een 4-1 achterstand aankeek.

Ook na de rust ging ZVV Urk door met het goede spel en scoorde het de 5-1. Spits Stan Nijhuis deed vervolgens iets terug namens Heracles Almelo Futsal, maar ook Urk scoorde nog een keer. In minuut 26 staat het 6-2. Een onmogelijke opgave lijkt het te worden voor Heracles Almelo Futsal, dat totaal niet in de wedstrijd zat. Boaz Smits maakte in minuut 30 de 6-3 en dat bleek de aanzet voor een inhaalrace. Binnen drie minuten scoorden Stan Nijhuis (2x) en Abdullah Aykutlu (1x) waardoor de stand met nog zes minuten op de klok ineens weer gelijk was, 6-6.

Heracles Almelo Futsal wilde maar al te graag de comeback voltooien, maar ondanks vele kansen wilde de bal er niet meer in. Trainer Noël Oude Bennink koos ervoor om een meespelende keeper in te brengen. Dit leek met succes. Met nog vier seconden op de klok maakte Heracles Almelo Futsal de winnende, maar de goal werd door de scheidsrechter afgefloten vanwege een overtreding.

Gezien de gehele wedstrijd is een gelijkspel terecht. Echter verliest Heracles Almelo Futsal twee hele belangrijke punten in de aansluiting met ZVV Ede. De Almeloërs hebben nu vijf verliespunten meer dan de koploper.

Selectie Heracles Almelo Futsal
Serhat Sakru, Abdullah Aykutlu, Yavuz Atesci, Joey Hunting, Andrej Piljic, Stan Nijhuis, Jayden Sapulete, Boaz Smits, Hugo Seckel, Huseyin Tatci en Furkan Ocalan.

Volgende wedstrijd: Futsal Winsum – Heracles Almelo Futsal
Datum: 24 maart
Aanvang: 20:30 uur
Locatie: Sporthal Ripperdahal