Dit seizoen kiezen verschillende sponsoren van Heracles Almelo ervoor om een deel van de busreiskosten richting uitwedstrijden te vergoeden. Hierdoor betalen supporters die per buscombi afreizen maar €15,- voor hun awayday, in plaats van de reguliere €25,-.

In speelronde 27 gaat Heracles Almelo op bezoek bij ADO Den Haag. Vanwege de midweekse bekerwedstrijd van de Hagenezen speelt de ploeg van John Lammers pas maandagavond in de Hofstad. Bussponsor voor deze wedstrijd is Sekisui Kasei Europe B.V., dat een deel van de reiskosten voor de supporters vergoedt.

“Het is fantastisch om met ons bedrijf een onderdeel te zijn van dit geweldige initiatief”, zegt Thijs Wansink, Managing Director van Sekisui Kasei Europe. “Binnen ons bedrijf is ook een groot deel fan van de club, dus die juichen deze actie alleen maar toe. Dat is mooi om te zien.”

Het vergoeden van een deel van de busreiskosten is volgens Wansink iets waarmee Heracles Almelo zich onderscheidt: “Met dit initiatief laat zien dat solidariteit bij de club hoog in het vaandel staat en dat dit ook uitgedragen wordt.” Wansink verwacht een uitzinnig uitvak dat de Heraclieden op het veld dat extra steuntje in de rug kunnen geven. “De supporters zijn het hele seizoen al enorm belangrijk geweest. Ook tijdens deze lastige uitwedstrijd moeten zij weer massaal achter de ploeg staan, dan weet ik zeker dat de drie punten terug meegaan naar Almelo.”