Heracles Almelo speelt in de zevenentwintigste ronde van de Keuken Kampioen Divisie uit tegen ADO Den Haag.

De eerste duels tussen beide teams werden gespeeld op het hoogste niveau. Het treffen van 9 september 1962 eindigde in een zege voor de thuisclub. Piet de Zoete nam de enige treffer voor zijn rekening. De editie van 18 mei 1964 eindigde in 2-2. Henk Houwaart en Kees Aarts scoorden namens ADO. Koos Knoef nam beide Almelose treffers voor zijn rekening. Het duel gespeeld op 25 april 1965 werd beslist door een doelpunt van Kees Aarts en een benutte penalty van Jan Valerius: 2-0. Het laatste duel in deze periode werd gespeeld op 16 februari 1966 en eindigde wederom in 2-2. Freek van der Lee en Piet van Miert scoorden namens de thuisclub. Koos Knoef en Sietze Veen deden hetzelfde namens Heracles Almelo.

Het duurde vervolgens geruime tijd voordat ADO Den Haag en Heracles Almelo elkaar weer tegenkwamen. Deze keer was de Eerste Divisie het strijdtoneel. Het bezoek aan het Zuiderpark op 10 april 1983 eindigde in mineur. Den Haag won met 4-0. De doelpunten van Guido Pen (2x) Bram Rontberg en Karel Bouwens vielen in het laatste kwartier. Ook in de jaren daarna was het zwaar. Op 21 maart 1989 haalde de thuisclub uit met 6-0. Leo Schellevis (3x), Heini Otto, Martin Jol en Marco van Alphen scoorden de treffers.

Heracles nam op 14 februari 1993 de punten mee naar Almelo dankzij een doelpunt van Hans Mol kort na de rust en ook op 7 februari 1992 werd het 0-1. Hendrie Krüzen trof een kwartier voor tijd het doel. Heracles moest het duel met tien man uitspelen na een rode kaart voor Niki Leferink. Tussen deze beide overwinningen zat de editie van 31 mei 1995. Deze werd door de thuisclub met 5-1 gewonnen dankzij de goals van Rick Hoogendorp (3x), Dirk Heesen en Harry van der Laan. Folkert Velten scoorde het Almelose doelpunt.

Heracles won op 24 februari 1999 met 0-2 en het venijn zat hierbij in de slotfase. Ruben Klaver scoorde in de 73ste minuut en vervolgens moest de thuisclub met tien man verder na een rode kaart voor Ekrem Kahya. Roy van der Mije besliste het duel in de 84ste minuut. Het laatste duel in de Eerste Divisie vond plaats op 18 oktober 2002. ADO Den Haag won met 3-0 dankzij Romeo Castelen (2x) en Roy Stroeve.

ADO Den Haag en Heracles Almelo zouden elkaar daarna nog in de Eredivisie treffen. De reeks werd geopend op 20 augustus 2005 met een eindstand van 1-2. Geert den Ouden zette de thuisclub op voorsprong maar Sota Hiryama zorgde met zijn treffers ervoor dat de punten meegingen naar Almelo. Het meest recente duel werd gespeeld op 13 maart 2021 en kende dezelfde eindstand.