Heracles Almelo speelt in de vijfentwintigste ronde van de Eerste Divisie thuis tegen Willem II.

De eerste ontmoeting dateert van 25 november 1962 en was een duel in de Eredivisie. De eindstand aan de Bornsestraat was 3-3. Bert Theunissen, Bobby Westra en Issy Greving scoorden voor Heracles Almelo. Kees Aarts, Willy Senders en Gerrit de Wit deden dit voor de Tricolores. Willem II wist op 29 augustus 1965 de tweede editie met 0-3 te winnen. De doelpunten werden gescoord door Piet Timmermans, Frie Nouwens en Willy Senders.

Heracles Almelo – Willem II werd na 1965 een duel dat met enige regelmaat in de Eerste Divisie werd gespeeld. Op 15 mei 1969 werd er met 1-0 gewonnen dankzij de treffer van Pavle Dolezar. Na enkele remises en een Tilburgse zege werd er op 20 oktober 1974 met 5-1 gewonnen. De Almelose productie kwam tot stand dankzij Hans Polko (2x), Dick Mulderij, Henk Schepers en een eigen doelpunt van Johan Havermans. Rinus Polderman nam de Tilburgse treffer voor zijn rekening. De resultaten wisselden elkaar af en de reeks wedstrijden in de Eerste Divisie werd afgesloten op 3 mei 1987 met een 0-3 in Brabants voordeel. Bud Brocken, Kevin Maddock en Mark Farrington scoorden de goals.

Willem II kwam pas op 18 maart 2006 weer in competitieverband naar Almelo. Heracles Almelo won met 1-0 dankzij Mika Nurmela. De Tricolores moesten het duel met tien man uitspelen na een rode kaart voor Frank van der Struik. Heracles Almelo boekte vervolgens een reeks overwinningen op rij waarvan enkele stevige. Op 7 augustus 2010 werd het 3-0 door de treffers van Glynor Plet (2x) en Marko Vejinovic. De editie van 9 februari 2013 eindigde in 4-1. Thomas Bruns (2x), Marko Vejionvic en Everton Ramos da Silva vonden het net. Niek Vossebelt scoorde het Tilburgse doelpunt. De editie van 14 augustus 2016 eindigde in 3-1 door de treffers van Paul Gladon (2x) en Iliass Bel Hassani. Erik Falkenburg scoorde namens de gasten. Gladon had zijn productie nog verder kunnen opvoeren maar miste in de slotfase twee keer vanaf elf meter.

Heracles Almelo verloor voor het laatst op 2 april 2019 op eigen veld van Willem II. Na negentig minuten stond er een eindstand van 3-4 op het scorebord. De Almelose treffers werden gescoord door Brandley Kuwas, Joey Konings en Adrian Dalmau. Alexander Isak (2x), Vangelis Pavlidis en Marios Vrousai troffen doel namens de gasten.

De laatste twee edities vonden plaats in 2021. Op 10 april werd het 4-0 door de treffers van Sinan Bakis (2x), Robin Pröpper en Rai Vloet. De wedstrijd gespeeld op 2 oktober eindigde in 3-2. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen dankzij de doelpunten van Rai Vloet en Delano Burgzorg aan Almelose zijde en van Mats Köhlert en Mats Svensson aan Tilburgse zijde. Ismail Azzaoui scoorde vier minuten in blessuretijd de winnende treffer.