Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo met 3-1 verloren. Lucas Schoofs opende nog wel de score maar de thuisclub wist het duel in de tweede helft te kantelen,

De formatie van John Lammers ging goed van start in Venlo. Een schot van Ismail Azzaoui in de zevende minuut werd door Ennio van der Gouw naast het doel getikt. Lucas Schoofs kopte in de veertiende minuut naast en had vijf minuten later succes met een geplaatst schot in de verre hoek. De bal ging via de binnenkant van de paal in het doel.

Heracles Almelo hield daarna het duel onder controle maar zag wel Anas Ouahim na ruim een half uur met een blessure van het veld gaan. De volgende mogelijkheid volgde in de 37ste minuut. Het schot van Ismail Azzaoui ging rakelings naast. Een nieuwe poging van de middenvelder eindigde in de 44ste minuut in de handen van Ennio van der Gouw.

De eerste kansen van de tweede helft waren eveneens voor Heracles Almelo. Een schot van Thomas Bruns werd in de 51ste minuut gekraakt en ging naast. Nauwelijks een minuut later mikte Nikolai Laursen rakelings naast. VVV-Venlo, dat voor de rust nauwelijks voor gevaar zorgde, nam daarna het heft in handen. Heracles Almelo was in de 58ste minuut nog dichtbij een treffer via een lage voorzet van Ismail Azzaoui. Twee minuten later viel aan de andere kant de treffer. Nick Venema werd vrijgelaten en schoot hard binnen.

Heracles Almelo probeerde daarna grip op het duel te krijgen maar dat leverde in deze fase geen kansen op. Marco Rente voorkwam in de 74ste minuut nog een kans voor de thuisclub met een mooie sliding maar in de aansluitende hoekschop was het raak. Kees de Boer tikte van dichtbij de 2-1 binnen.

Justin Hoogma was in de 76ste minuut later dichtbij een doelpunt. Zijn kopbal werd door Simon Jansen van de lijn gehaald. Heracles Almelo liet zich in de 82ste minuut verrassen bij een vrije trap. Mitchell van Rooijen poeierde via de binnenkant van de paal raak. Het slotoffensief van Heracles Almelo leverde nog een kans op. Een kopbal van Sven Sonnenberg ging in blessuretijd nog net naast.