Hogeschool Saxion en Heracles Almelo hebben de sinds 2019 lopende samenwerking met een seizoen verlengd. Na de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles werd de overeenkomst ondertekend door Anka Mulder en Timo Kos, College van Bestuur Saxion, en Rob Toussaint en Tom Uitzetter, respectievelijk algemeen directeur en commercieel manager Heracles Almelo.

Onderdeel van de samenwerking tussen Saxion en Heracles is de detachering van een Partnership Manager voor Hettrix. Daarnaast zijn er sinds dit seizoen vier teams in het leven geroepen rond de thema’s Talent, Vitaliteit, Duurzaamheid en Trots. Hieraan nemen ook medewerkers van Saxion deel.

Hettrix. Eén team voor de regio.

Hettrix is een samenwerking tussen ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden uit de regio Twente. Dit initiatief is in het leven geroepen door Heracles Almelo en is bedoeld om nieuwe verbindingen te leggen tussen deze partijen. Vanwege de druk op de arbeidsmarkt zetten we ons samen in voor talentbehoud, door werkgevers in contact te brengen met hun toekomstige werknemers en andersom. Daarnaast maken we ons hard om de regio vitaler en duurzamer te maken, zodat Twente een nóg mooiere plek wordt om te wonen, werken en leven.

In de teams Talent, Vitaliteit, Duurzaamheid en Trots werken we samen met partners van Hettrix aan de invulling van evenementen, met als doel om kennis met elkaar te delen en ontplooien we nieuwe initiatieven. Bij Hettrix ligt de kracht écht in het samenwerken. Partners van Hettrix leveren een actieve bijdrage in de teams. Centraal staat de uitwisseling van de verschillende expertises om zo de eigen organisatie en indirect ook regio Twente te versterken én te promoten.

Dat deze samenwerking een gouden formule is, blijkt uit de spin-offs van Hettrix, zoals The Fitgame en Triple T High Tech Academy.