Heracles Almelo heeft in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht de draad van het scoren en winnen weer opgepakt. Jong FC Utrecht werd op Erve Asito met 6-1 aan de kant gezet. Lasse Wehmeyer (2x), Nikolai Laursen, Justin Hoogma, Anas Ouahim en Emil Hansson namen de Almelose treffers voor hun rekening.

De formatie van John Lammers ging fel van start. Lucas Schoofs mikte na 37 seconden rakelings voorlangs en in de vijfde minuut ging een schot van Ismail Azzaoui net over het doel. Drie minuten ging de bal op de stip na een overtreding op Nikolai Laursen. De rechtsbuiten klaarde de klus vanaf elf meter bekwaam.

Heracles Almelo bleef daarna domineren. Een schot van Anas Ouahim ging in de twaalfde minuut rakelings over. In de zestiende minuut was er ineens een kans voor de bezoekers toen Derensil Sanches Fernandes voor Michael Brouwer opdook. De doelman wist de inzet te pareren. Daarna werd er razendsnel zaken gedaan. Justin Hoogma tikte in de 23ste minuut van dichtbij raak en nauwelijks een minuut later trof Anas Ouahim het doel met een geplaatst schot.

Jong FC Utrecht probeerde met twee vroege wissels meer grip op het duel te krijgen maar moest in de 34ste minuut een nieuwe treffer incasseren. Nikolai Laursen veroverde de bal en bediende vervolgens Emil Hansson. De linksbuiten tikte simpel binnen. De bezoekers kregen in de 43ste minuut een grote kans. De inzet van Mees Rijks werd door Michael Brouwer met een mooie reflex gepareerd.

Heracles Almelo controleerde aan het begin van de tweede helft zonder daarbij grote kansen te creƫren. Toen het in de 58ste minuut wat al te lichtzinnig werd kon Jong FC Utrecht profiteren. Mees Rijks tikte van dichtbij binnen.

Elias Sierra en Lasse Wehmeyer moesten het Almelose spel van nieuwe impulsen voorzien en met name Wehmeyer zou zijn stempel gaan drukken. De jonge Duitser tekende in de 64ste minuut voor zijn eerste treffer in competitieverband door een voorzet van Ruben Roosken af te ronden. Negen minuten later kwam Lasse Wehmeyer oog in oog met Kevin Gadellaa. De aanvaller schoof de bal beheerst langs de uitgelopen doelman.

Chiel Olde Keizer mocht in de slotfase zijn debuut maken in het betaalde voetbal en ook Heritier Deyonge kreeg speelminuten. Heracles Almelo bleef zoeken naar doelpunten. Elias Sierra schoot rakelings over en Kevin Gadellaa stond goed opgesteld bij een schot van Emil Hansson. Heracles Almelo speelde daarna het duel rustig uit.