Een ongekend spannende zaalvoetbalwedstrijd afgelopen vrijdag in Groningen. Heracles Almelo Futsal ging op bezoek bij de nummer drie van de ranglijst PKC ’83 en moest flink aan de bak. Na een goede eerste helft van de Almeloërs en een 1-3 ruststand leek de wedstrijd in de 2e helft te kantelen. PKC ’83 kwam terug tot 3-3, maar uiteindelijk sleepte de ploeg van hoofdtrainer Noel Oude Bennink de overwinning uit het vuur: 3-4. 

De eerste helft speelde Heracles Almelo Futsal prima en zette het PKC ’83 snel onder druk. Dit leverde meerdere kansen op. In de tiende minuut werd één van deze kansen ook daadwerkelijk verzilverd door Hugo Seckel. Twee minuten later schoot spits Stan Nijhuis de 0-2 binnen en nog in diezelfde minuut zette hij zelfs de 0-3 op het scorebord. Nog voor rust kwam PKC ’83 terug tot 1-3, waardoor de thuisploeg in de wedstrijd bleef. Keeper Joey Hunting hield Heracles Almelo Futsal voor rust nog op de been met een aantal fraaie reddingen.

De tweede helft was voor de thuisploeg. Al in minuut 21 scoorde PKC ’83 en kwam het op 2-3. Het spel golfde op en neer, waarbij keeper Joey Hunting zich net als in de 1e helft zijn goede vorm toonde. Met katachtige reflexen voorkwam hij erger. Heracles Almelo Futsal kwam er via de counter een aantal keer gevaarlijk uit, maar de druk verminderde niet. Uiteindelijk viel dan toch de gelijkmaker. PKC ’83 wilde doordrukken voor de zege, maar een snelle counter van Heracles Almelo Futsal gooide de wedstrijd in het slot. Abdullah Aykutlu schoot de 3-4 binnen. 

In de hectische slotminuten scoorde Heracles Almelo Futsal nog een keer, maar het schot van Jayden Sapulete viel net na de zoemer binnen en telde niet. Desondanks een goede overwinning van Heracles Almelo Futsal dat het gat met PKC ’83 nu vergroot tot zes punten. De marge met koploper ZVV Ede blijft gelijk: drie punten.

Selectie Heracles Almelo Futsal
Serhat Sakru, Andrej Piljic, Abdullah Aykutlu, Yavuz Atesci, Joey Hunting, Stan Nijhuis, Jayden Sapulete, Boaz Smits, Hugo Seckel, Huseyin Tatci en Furkan Ocalan.

Volgende wedstrijd: Heracles Almelo Futsal – SC Olympic
Datum: 10 februari
Aanvang: 21:00 uur
Locatie: IISPA