Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven verloren. Evan Rottier tekende voor het enige doelpunt in een duel dat de thuisclub met negen man moest beëindigen.

De formatie van John Lammers zorgde in de elfde minuut voor het eerste gevaar. De kopbal van Justin Hoogma ging echter naast. FC Eindhoven kreeg zes minuten eveneens een mogelijkheid. Naoufal Bannis mikte echter naast. De thuisclub kwam in de 32ste minuut op voorsprong. Een voorzet van Tibo Persyn werd door de vrijgelaten Evan Rottier afgerond.

Heracles Almelo kreeg nog twee kansen voor de rust. Een schot van Marko Vejinovic werd in de 42ste minuut door Nigel Bertrams gepareerd en de doelman stond een minuut later op de goede plek bij een doelpoging van Mateo Les.

Heracles Almelo probeerde na de rust druk te zetten. Het creëren van kansen bleek echter niet eenvoudig. Nikolai Laursen kreeg er een in de 58ste minuut. Nigel Bertrams stond bij het schot op de goede plek. Lucas Schoofs, Anas Ouahim en Elias Sierra moesten het spel van Heracles Almelo halverwege de tweede helft van nieuwe impulsen voorzien.

FC Eindhoven verloor in een tijdsbestek van drie minuten twee man met rood. Evan Rotter moest in de 74ste van het veld na een overtreding op Marco Rente en even later volgde Charles-Andreas Brym na een charge op Nikolai Laursen. Tussen deze beide rode kaarten kreeg Tibo Persyn een grote kans maar Michael Brouwer hield zijn ploeg in de race met een knappe redding.

Het was aan Heracles Almelo om de numerieke meerderheid uit te spelen. Een kopbal van Anas Ouahim ging in de 81ste minuut net naast. Daarna was het zoeken in een gaatje in de Brabantse defensie. Justin Hoogma kreeg ver in blessuretijd nog een kans maar zijn schot werd gepareerd door Nigel Bertrams.