In de documentaire ‘Boszbal’ staat de aanvallende speelstyle van Peter Bosz centraal. De documentaire over de voormalig Heracles Almelo-trainer is gemaakt door Thijs Nieuwenhuis en Jordi Lammerink van Heracles Almelo, in opdracht van ESPN.

Thijs Nieuwenhuis: “Er is aandacht voor zijn voetbalvisie, denkwijze en loopbaan als trainer. Nog steeds heeft hij warme gevoelens voor Heracles Almelo, de club waarmee hij in het seizoen 2004-2005 promoveerde naar de Eredivisie. Dit blijkt ook uit het interview dat we afgelopen zomer met hem opnamen voor deze documentaire, toen we hem opzochten bij Olympique Lyon. Veel momenten uit zijn tijd in Almelo staan nog op zijn netvlies. Peter Bosz is de club dan ook nog steeds dankbaar voor de kansen die hij hier heeft gekregen.”

“Deze documentaire geeft een mooi inkijkje in de twee succesvolle periodes van Bosz bij Heracles Almelo”, vult Jordi Lammerink aan. “Hendrie Krüzen heeft een prominente rol in deze documentaire. De huidige assistent-trainer van Heracles Almelo leidt de kijker door de diverse hoogtepunten en voetbalverhalen die hij als assistent van Bosz meemaakte bij de diverse clubs waar het duo werkzaam was.”

Heracles Almelo diende als springplank voor Peter Bosz, die daarna werkzaam was bij Vitesse, Maccabi Tel Aviv, Ajax, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen en Olympique Lyon.

Bekijk de documentaire nu op ons YouTube-kanaal.