Heracles Almelo speelt na de afgelasting tegen MVV zijn eenentwintigste duel in de Keuken Kampioen Divisie uit tegen FC Eindhoven.

Alle voorgaande edities in competitieverband werden gespeeld in de Eerste Divisie. De reeks ging van start op 20 september 1959 met een 6-2 in Brabants voordeel. Het zou de eerste opvallende uitslag met veel doelpunten zijn. Een seizoen later, op 26 maart 1961, boekte Heracles de eerste zege in het Jan Louwers Stadion: 0-1.

De resultaten wisselden elkaar af maar op 8 december 1974 ging het vreselijk mis. FC Eindhoven won met 8-0 door de treffers van Miel Pijs (3x), Henk Bloemens, Jan Brans, Jacques van der Pas, Lambert Kreekels en Toon Jacobs. De editie van 2 maart 1980 leverde juist een grote Almelose zege op. De 0-5 kwam tot stand dankzij de doelpunten van Hans Bossink (2x), Martin Langhekel, Hannes Lalopua en Jan Goossens.

De wedstrijd gespeeld op 23 januari 1988 leverde eveneens de nodige treffers op. De thuisclub won met 5-2 dankzij de goals van Hypas Tobing, Sixto Rovina, Peter Corbijn, Pascal Maas en John Versleeuwen. Eric de Krijger en Bert-Jan Heupers scoorden de Almelose doelpunten. De editie van 4 oktober 1995 leverde eveneens de nodige doelpunten op. Deze keer stond er na negentig minuten 3-3 op het scorebord. Roy Hendriksen leek FC Eindhoven met drie treffers de zege te bezorgen maar Heracles kwam terug dankzij Serkan Karaali, Hendrie Krüzen en Niki Leferink.

FC Eindhoven boekte zijn laatste thuiszege in competitieverband op 16 september 2000. Stanley MacDonald en Ties Konings tekenden voor de eindstand van 2-0 in een wedstrijd die Heracles Almelo met tien man moest uitspelen vanwege een rode kaart voor Marnix Smit.

De laatste vier edities waren voor Heracles Almelo. Op 8 februari 2002 werd het 0-2 dankzij Roy Stroeve en Rik Platvoet. Later dat jaar, op 27 september, tekende Rudy Jansen voor de enige treffer in de wedstrijd. Een doelpunt van Yuri Rose bleek op 5 maart 2004 ook voldoende voor de volle buit. De meest recente editie, gespeeld op 15 april 2005, leverde een uitslag van 0-6 op. Roel Buikema opende vanaf elf meter de score. Gertjan Tamerus (2x), Jeffrey de Visscher, Kwame Quansah en Peter Reekers wisten eveneens het net te vinden.