Heracles Almelo Futsal won vrijdagavond in een bomvolle IISPA (in de rust moest er een extra tribune worden uitgeschoven) van LZV Kuypers H&W. Het team uit Lichtenvoorde, waar oud trainer Robert Johannis aan het roer staat, kwam er niet aan te pas. In hoog tempo speelden de Almeloërs zich naar een 5-0 ruststand en uiteindelijk overwinning met dubbele cijfers: 10-0.

LZV, de hekkensluiter in de Eerste Divisie-C, probeerde de organisatie zo gesloten mogelijk te houden en dat lukt aardig in de openingsfase van het duel. Pas in de 12e minuut brak Heracles Almelo Futsal de ban. Boaz Smits zette de 1-0 op het scorebord met een bekeken schot. Na de openingstreffer ging het snel. Nog geen twee minuten later was het Abdullah Aykutlu die de 2-0 binnenschoot en Stan Nijhuis die met een dubbelslag verantwoordelijk was voor de 3-0 en 4-0. Yavus Atesci zet de 5-0 ruststand op het scorebord.

In het tweede bedrijf ging het team van hoofdtrainer Noel Oude Bennink door en bleef het in een hoog tempo voetballen. Hugo Seckel maakte vlak na het begin van de tweede helft de 6-0 en drie minuten later scoorde Abdullah Aykutlu zijn 2e van de avond binnenschiet: 7-0.

Na de zevende treffer van de avond schroefde Heracles Almelo Futsal het tempo omlaag, waardoor LZV er af en toe snel uit kon komen via een counter. Echter bleek keeper Joey Hunting scherp en hield hij zijn doel schoon.

In de slotfase lukte het Heracles Almelo Futsal om de score nog verder uit te bouwen. Andrej Piljic pikte een goal mee in minuut 35 en twee minuten later maakte Boaz Smits zijn tweede en Heracles’ negende treffer van de avond. In de laatste minuut van de wedstrijd zorgde Stan Nijhuis voor het slotakkoord van de wedstrijd: 10-0. 

Heracles Almelo Futsal blijft door deze ruime zege in het spoor van koploper ZVV Ede en het verstevigt met name op doelsaldo haar 2e positie op de ranglijst. Volgende week staat er een zware uitwedstrijd op het programma voor de Almeloërs. De nummer drie, PKC ’83 uit Groningen, is dan de tegenstander. Er wordt die avond om 21:30 uur afgetrapt in Sporthal Europapark in Groningen. 

Selectie Heracles Almelo Futsal 1
Serhat Sakru, Abdullah Aykutlu, Yavuz Atesci, Joey Hunting, Andrej Piljic, Tim Burnama, Stan Nijhuis, Jayden Sapulete, Boaz Smits, Hugo Seckel, Huseyin Tatci en Furkan Ocalan.