Heracles Almelo heeft besloten, ongeacht of de wedstrijd MVV Maastricht – Heracles Almelo wel of niet doorgaat, om haar supporters niet af te laten reizen naar Maastricht. De club vindt het onverantwoord om de vier bussen met de circa 250 supporters de weg op te laten gaan in de huidige omstandigheden.

Donderdagavond heeft de KNMI al ‘code oranje’ afgekondigd voor de winterse omstandigheden die in het zuiden van het land werden verwacht. De hevige sneeuwval die vanochtend is gevallen in Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg heeft ervoor gezorgd dat de wegen in die provincies simpelweg niet veilig genoeg zijn om af te reizen. Dit werd aan het einde van de ochtend ook bevestigd door medewerkers veiligheid en de buschauffeur van de spelersbus (welke beiden al in Limburg zijn). Ook MVV Maastricht en de politie raden de reis naar Limburg af.

De KNVB heeft nog geen uitspraken gedaan over het wel of niet doorgaan van de wedstrijd MVV Maastricht – Heracles Almelo. De keuring van het veld zal pas later in de middag plaatsvinden. Indien de wedstrijd doorgaat, dan zal deze live te zien zijn op ESPN3 voor onze supporters.

Volgende week informeert Heracles Almelo alle supporters die een kaart hebben gekocht over hoe we hiermee omgaan. Dit is uiteraard afhankelijk van het wel of niet doorgaan van de wedstrijd. Indien de wedstrijd wel vanavond om 20.00 uur doorgaat, zullen we uiteraard de bedragen van de kaarten restitueren.