Heracles Almelo speelt in de eenentwintigste ronde van de Keuken Kampioen Divisie uit tegen MVV Maastricht.

De eerste duels in het betaalde voetbal werden gespeeld in de Eredivisie. Op 28 april 1963 werd het 1-1. Bert Willems zette de thuisclub op voorsprong en Bert Theunissen tekende tien minuten na de rust voor de gelijkmaker. Bijna een jaar later, op 5 april 1964 werd het eveneens 1-1. MVV kwam op voorsprong dankzij Henny Fey. De gelijkmaker van Issy Greving viel twee minuten voor tijd. Op 3 januari 1965 bleven de punten in Limburg dankzij een treffer van Willy Brokamp. MVV leek later dat jaar, op 10 oktober, ook te winnen. De 2-0 kwam tot stand dankzij Willy Brokamp en Bert Willems. Twee treffers van Phil Tinney in de laatste drie minuten bepaalden de eindstand op 2-2.

Alle andere edities van MVV – Heracles Almelo waren wedstrijden in de Eerste Divisie met uitzondering van het seizoen 1985-1986 toen MVV op 4 april 1986 de punten in eigen huis hield dankzij een laat doelpunt van Reginald Thal.

In de Eerste Divisie kreeg Heracles het af en toe zwaar te verduren. Op 15 mei 1978 won MVV bijvoorbeeld met 4-0 door de treffers van Janusz Kowalik, Frans Roosen, Jo Lacroix en Jo Quaden. Op 28 mei 2000 en op 26 mei 2001 stond er zelfs 5-1 op het scorebord. Joey Gudjonsson scoorde in het eerste duel drie keer terwijl de andere doelpunten werden gemaakt door Eric Kortchaguine en Rob Nuyts. In het tweede duel troffen Wasiu Taiwo (2x), John Mutsaers (2x) en Davy Heymans het doel. In beide edities nam Edwin Godee de Almelose treffer voor zijn rekening.

Heracles Almelo wist op 22 februari 2002 de punten mee te nemen uit Maastricht: 2-3. Rik Platvoet, Roel Buikema en Marnix Smit scoorden de Almelose doelpunten. Suat Usta en Tiziano Liobardi troffen doel namens de thuisclub in een duel waarin Roy Stoeve nog een strafschop onbenut liet. Ook de meest recente editie, gespeeld op 29 april 2005, leverde een zege op. Leonardo dos Santos zette MVV nog wel op voorsprong. Jeffrey de Visscher liet met twee doelpunten het duel alsnog kantelen: 1-2.