Op een weer ouderwetse voetbalzondag in januari stond de kraker tegen PEC Zwolle op het programma. Wederom de taak aan het BusinessClubteam om het goede voorbeeld te geven aan de spelers van trainer Lammers. In Zwolle lukte het via hattrick-hero Kuipers om de punten mee te nemen naar Almelo. Zondag werd tot twee keer over een voorsprong uit handen gegeven. Van invloed op het resultaat van de middag was het helaas beide keren niet.

Onder het genot van een ferme kop koffie bij buurman ON werden de eerste zorgen al geuit. Dat PEC Zwolle had wel goed ingekocht qua leeftijd. Met een schuin oog werd gekeken naar de afgetrainde BusinessClublieden uit Zwolle die binnen kwamen druppelen, gelukkig gevolgd door wat bekende gezichten die meer in de leeftijdsrange van onze vedettes behoorden.

De enige gastspeler in de zwart-witte gelederen was doelman Arjan Nijenkamp. Een soort rentree voor hem, daar hij in het verleden al vaker het BusinessClubdoel had verdedigd. Eerder die week hadden we met Looms en Uitzetter nog twee doelwachters achter de hand. De één ging echter een ruig avondje uit, waarop het de ander pardoes in de rug schoot. Het last minute aantrekken van Nijenkamp bleek echter een gouden greep van aanvoerder Schorn. Hij keepte namelijk een bijzonder puike pot en bewees waarom hij nog wekelijks op fatsoenlijk niveau zijn mannetje staat.

Met een drietal wissels achter de hand trok de zwart-witte brigade ten strijde op Erve Asito. Het was echter PEC Zwolle dat de overhand had. Enkele keren goed ingrijpen van eerdergenoemde doelman voorkwam dat de bezoekers al (riant) op voorsprong kwamen. Zijn collega Haasjes aan de overzijde wist zich in Zwolle nog te onderscheiden, maar moest zichzelf in helft één voornamelijk warm houden door het lopen van enkele rondjes. Veel ballen op goal wist Heracles namelijk niet te produceren.

Toch kwam de thuisploeg op voorsprong in de eerste helft. Na een tweetal corners was het, de mee naar voren gekomen, Rustenberg die weergaloos (naar eigen zeggen) wist te scoren. Voor deze omhaal was zeker enige vorm van lenigheid vereist, maar of van Basten echt jaloers gaat worden van deze uitvoering is ernstig twijfelachtig. Desalniettemin; 1-0.

In de rust uiteraard even de tijd om te kijken hoe deze voorsprong te behouden. Het drietal wisselspelers stond te popelen om in te vallen. ‘Altijd goed voor één helftje’ Klaster had al bij voorbaat aangegeven het na een half uur wel weer genoeg te vinden. Voor hem kwam Kolthof in de ploeg, die na enkele jaren weer zijn officiële rentree maakte binnen dit gezelschap. Azhimi was blij zonder blessure de rust gehaald te hebben en liet zich vervangen door van den Broek. Dommerholt verving de niet geheel okselfrisse Arends.

In de tweede helft wist PEC Zwolle de stand verdiend gelijk te trekken. Hiervoor was echter wel een penalty nodig. Ook hier zat de doelman nog akelig dicht in de buurt, maar toch verdween deze tegen de touwen; 1-1.

Elliott bracht vervolgens Erve Asito weer in vervoering, door na een snelle uitbraak met zijn befaamde linker af te ronden. De bal werd door hem keurig in de linkerbenedenhoek geplaatst. 2-1.

PEC liet het hier niet bij zitten en trok weer vaker ten aanval. Dit resulteerde in de, op zich best terechte, gelijkmaker. Nijenkamp wist nog een paar keer redding te brengen tot uiteindelijk een schot van zeer dichtbij hem te machtig werd.

Met een 2-2 kon een ieder goed leven en de vriendschappelijk ingezette pot werd een prima vervolg gegeven in het buffetrestaurant. Aan de rest van de middag gaan we geen woorden meer vuil maken. Rest slechts de vraag of het voor trainer Lammers niet beter was geweest om Elliott ook in de middag op te stellen; “Waren die backs van Zwolle in ieder geval nog voor iemand bang geweest.” Aldus één van Elliott’s zelf benoemde vrienden.