Heracles Almelo heeft de topper tegen PEC Zwolle met 0-3 verloren. De basis voor de nederlaag werd gelegd in de eerste helft toen Samir Lasgir, Thomas van den Belt en Lennart Thy het net vonden.

De formatie van John Lammers had na vijf minuten op voorsprong moeten komen. Nikolai Laursen kwam oog in oog met Jasper Schendelaar maar zag de doelman redden. Twee minuten later kwamen de bezoekers op voorsprong. Samir Lagsir krulde de bal in de verre hoek.

PEC Zwolle kreeg in de twaalfde minuut ook de volgende kans. Younes Taha punterde net naast na een langlopende aanval. Justin Hoogma dwong na exact een kwartier spelen Jasper Schendelaar tot een redding met een fraaie vrije trap. Weer een minuut later redde Michael Brouwer op een inzet van Thomas van den Belt.

Heracles Almelo had het lastig tegen de soepel combinerende bezoekers maar kreeg in de 28ste minuut wel weer een grote kans op de gelijkmaker. Nikolai Laursen stuitte wederom op Jasper Schendelaar. Twee minuten later kreeg PEC Zwolle een nieuwe kans. De inzet van Lennart Thy ging echter rakelings naast. Vervolgens sloegen de gasten keihard toe. Thomas van den Belt trof in de 35ste minuut doel met een van richting veranderd schot en en vier minuten later kon Lennart Thy van dichtbij inkoppen.

Ismail Azzaoui en Abed Nankishi moesten het elftal van nieuwe impulsen voorzien en dat lukte aanvankelijk. Heracles Almelo zette meteen druk en kwam in de eerste minuten tot een aantal dreigende scrimmages voor het Zwolse doel. Nikolai Laursen kreeg in de 48ste minuut ook een kans maar mikte huizenhoog over.

Het initiatief van Heracles Almelo vloeide langzaam weg. Davy van den Bergh zorgde in de 63ste minuut voor gevaar met een doelpoging namens de bezoekers die zonder al te veel moeite overeind bleven. Heracles Almelo kreeg nog een aardige mogelijkheid in de 73ste minuut maar de vrije trap van Thomas Bruns ging net naast.

PEC Zwolle was in de 78ste minuut dichtbij de 0-4. Younes Taha kreeg vrije doortocht naar Michael Brouwer. Marco Rente wist hem nog net te achterhalen en redde met een correcte sliding. Twee minuten later stuitte de Zwollenaar op Michael Brouwer. De doelman tikte in de 88ste minuut een schot Samir Lagsir naast het doel en dat was ook het laatste wapenfeit.