Heracles Almelo Futsal blijft het goed doen in de Eerste Divisie-c. De promovendus won na de winteronderbreking vrijdagavond in eigen huis van G.S.F.V. Drs. Vijfje uit Groningen en verstevigde daarmee de 2e plek op de ranglijst. Makkelijk ging het niet. Drs. Vijfje speelde stond verdedigend goed en bleef lang in de wedstrijd. Toch legden de Almeloërs de bezoekers met 5-2 over de knie.

Heracles Almelo Futsal domineerde de wedstrijd tegen Drs. Vijfje, maar het de thuisploeg had moeite om de hechte defensie van de studentenvereniging uit Groningen te doorbreken. Toch lukte het de Almeloërs in de 11e minuut om de score te openen. Na een splijtende pass van Stan Nijhuis tikte Tim Burnama bij de tweede paal binnen: 1-0. In minuut 17 werd de score verdubbeld door Heracles Almelo Futsal. Na een zeer goede spelhervatting van keeper Joey Hunting nam Andrej Piljic de bal fantastisch aan en rondde hij beheerst af: 2-0.

Na rust schoot Drs. Vijfje uit de startblokken en kregen ze in de 23e minuut de aansluitingstreffer op het scorebord. Heracles Almelo Futsal schakelde een tandje bij en dat resulteerde in een hernieuwde marge van twee. Spits Stan Nijhuis was de doelpuntenmaker. Drs. Vijfje bleef in het spel en kwam na een uitstekende counter zelfs op 3-2. Daarna stevende de wedstrijd af op een spannend slotstuk en keeper Joey Hunting hield Heracles Almelo Futsal een aantal keer knap op voorsprong. 

In minuut 33 lukte het Stan Nijhuis om een einde te maken aan de spanning en prikte hij de 4-2 binnen. Drie minuten voor tijd zette Andrej Piljic de eindstand op het scorebord: 5-2. Een goede zege voor de ploeg van Noël Oude Bennink. Door de overwinning op Drs. Vijfje blijft Heracles Almelo Futsal meedraaien in de top van de Eerste Divisie-c. 

Selectie Heracles Almelo Futsal
Serhat Sakru, Yavuz Atesci, Joey Hunting, Tim Burnama, Stan Nijhuis, Jayden Sapulete, Andrej Piljic, Hugo Seckel, Huseyin Tatci en Furkan Ocalan.

Volgende wedstrijd: Heracles Almelo Futsal – LZV / Kuypers H&W
Datum: Vrijdag 20 januari
Aanvang: 21:00 uur
Locatie: IISPA