Heracles Almelo is in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker uitgeschakeld door Go Ahead Eagles. Isac Lidberg tekende voor de enige treffer in een wedstrijd die pas na de rust tot leven kwam.

Heracles Almelo, waar Robin Jalving en Sava Cestic hun debuut maakten, kreeg de eerste kans. Het schot van Thomas Bruns in de elfde minuut kon Jeffrey de Lange niet verontrusten. Een minuut later kreeg Isac Lidberg aan de andere kant eveneens een schietkans en deze keer ging de bal over het doel. De Zweed in Deventer dienst kreeg in de 26ste minuut ook de volgende kans. Het schot ging deze keer rakelings naast. Het restant van de eerste helft leverde geen mogelijkheden meer op.

Nikolai Laursen en Ruben Roosken maakten na de rust hun opwachting in de formatie van John Lammers. Go Ahead Eagles kwam in de 48ste minuut op voorsprong. Isac Lidberg ging er vandoor aan de linkerkant en mikte raak in de verre hoek.

Heracles Almelo ging op zoek naar een doelpunt. Een inzet van Samuel Armenteros werd in de 54ste minuut door Jeffrey de Lange gekeerd en een minuut later kopte Sava Cestic net naast. Het meest bewogen moment volgde in de 58ste minuut toen Samuel Armenteros kon inkoppen. De inzet leek door Jamal Amofa achter de doellijn te worden weggewerkt maar de arbitrage oordeelde anders waardoor de 0-1 bleef staan.

Antonio Satriano en Sven Sonnenberg mochten in de slotfase hun opwachting maken om het spel van Heracles Almelo van nieuwe impulsen te voorzien. Go Ahead Eagles kreeg in de 76ste minuut een kans uit een counter. Sylla Sow mikte echter rakelings naast. Een minuut later was de 1-1 bijna een feit. Een voorzet van Ruben Roosken werd door Antonio Satriano naast het doel gekopt.

Heracles Almelo kreeg in de 86ste minuut de volgende mogelijkheid. Sven Sonnenberg kopte uit een vrije trap van Elias Sierra rakelings over het doel. De formatie ontsnapte in de 89ste minuut aan de beslissing toen Sylla Sow op de binnenkant van de paal mikte maar kon in de blessuretijd geen kansen meer afdwingen.